WADA patvirtino gavusi Rusijos atsakymus apie Maskvos antidopingo laboratoriją

Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) patvirtino gavusi Rusijos atsakymus į papildomus klausimus dėl Maskvos antidopingo laboratorijos darbo.

„WADA gali patvirtinti, kad gavo iš Rusijos pareigūnų tolesnius atsakymus į detalių ir techninių klausimų sąrašą... dėl duomenų, kuriuos WADA... paėmė iš Maskvos laboratorijos 2019 metų sausį“, – sakoma WADA pranešime.

Šie klausimai suteikė progą Rusijos pareigūnams paaiškinti virtinę neatitikimų, nurodoma pranešime.

WADA rugsėjį davė Rusijai tris savaites, per kurias ji turi paaiškinti tyrėjams pateiktų laboratorinių duomenų neatitikimus.

Jei rusai nepaaiškins, kodėl vieno paslapčių viešintojo perduotų įrodymų apie kai kuriuos teigiamus testus nėra tarp sausio mėnesį Maskvos antidopingo laboratorijos pateiktų duomenų, gali būti pripažinta, kad Rusija nesilaiko WADA reikalavimų. Sprendimo laukiama iki lapkričio pabaigos.

Rusijos lengvaatlečiams draudžiama dalyvauti tarptautinėse rungtynėse nuo 2015 metų. Toks žingsnis buvo žengtas pasirodžius informacijai apie rusų sportininkų sisteminį dopingo vartojimą per 2014 metų Sočio žiemos olimpiadą. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) praėjusį mėnesį paliko galioti Rusijos diskvalifikaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių