WADA siunčia Rusijos bylą Tarptautiniam sporto arbitražo teismui

Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) ketvirtadienį patvirtino nusiuntusi savo bylą dėl Rusijos pašalinimo iš tarptautinių sporto renginių Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS) Šveicarijoje.

CAS, aukščiausios instancijos sporto teismas pasaulyje, turi nuspręsti, ar patvirtinti praėjusį mėnesį paskelbtą WADA ketverių metų draudimą Rusijai, ar svarstyti Rusijos apeliaciją dėl šių sankcijų.

Lygiai prieš mėnesį WADA dėl sufalsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų uždraudė Rusijai ketverius metus dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, perduotus tyrėjams.

Rusijos dopingo skandalas kilo 2015 metais demaskavus ilgalaikę, institucinę dopingo schemą, kurioje dalyvavo Rusijos aukšto rango pareigūnai bei slaptieji agentai ir pagal kurią buvo slapta nešiojami buteliukai su šlapimo mėginiais.

Pagal sankcijas rusų sportininkai galėtų varžytis Tokijo olimpiadoje tik tuo atveju, jei galėtų įrodyti, kad nedalyvavo dopingo schemoje. Su tokia pačia situacija jie buvo susidūrę per 2018 metų Pjongčango žiemos olimpiadą, kurioje rusai iškovojo ledo ritulio auksą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių