Pereiti į pagrindinį turinį

Žaidynių organizatoriai baiminasi meškų

2008-11-15 09:00
Žaidynių organizatoriai baiminasi meškų
Žaidynių organizatoriai baiminasi meškų / "Reuters" nuotr. Statinys: baltas "BC Place" kupolas – 55 tūkst. vietų stadionas, kuriame vyks Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijos.

Nors iki 2010 m. Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių dar liko daugiau nei metai, čia jau seniai pradėta rengtis šiam svarbiam pasaulio sporto įvykiui. Tai bus antrosios žiemos olimpinės žaidynės Kanadoje – 1988-aisiais jos pirmą kartą vyko Kalgaryje.

Juntama olimpinė dvasia

Vankuveris, didžiausias Britų Kolumbijos provincijos, šiemet švenčiančios 150 metų jubiliejų, miestas, jau dabar gyvena olimpine nuotaika. Kyla nauji pastatai: statomas olimpinis miestelis, modernus konferencijų ir parodų centras, gražinami esantys bei statomi nauji viešbučiai. Organizatoriai negaili nei laiko, nei lėšų tam, kad XXI žiemos olimpinės žaidynės būtų įsimintinos ir vyktų sklandžiai.

Žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijas ketinama rengti "BC Place" – 55 tūkst. vietų stadione, kurio baltas įspūdingo dydžio kupolas ryškiai švyti virš Vankuverio, žvelgiant iš apžvalgos bokšto. Pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje šios ceremonijos vyks uždarose patalpose.

Sutinka tautos simbolis

Vaikštinėjant Anglų įlankos pakrante Vankuveryje kiekvieną svetingai pasitinka garsusis Inukshuk – akmens skulptūra, laikui bėgant tapusi tautos svetingumo, vilties ir draugystės simboliu, šiltai sutinkančiu kiekvieną atvykėlį. Kadaise Kanados arktinės dalies eskimai uolai suteikė žmogaus formą, sukurdami Inukshuk – tarsi kelrodį neaprėpiamuose Šiaurės horizontuose. Būtent ši stilizuota figūra ir yra oficialus Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių simbolis, pavadintas eskimų žodžiu Ilanaaq. O šių žaidynių talismanais tapo trys draugiškos mistinės būtybės: "Miga" – Ramiojo vandenyno orkos ir meškos hibridas, "Quatchi" – slėpiningų Kanados miškų būtybė bei "Sumi" – Britų Kolumbijos kalnų skraidanti būtybė.

Įvairių žiemos sporto šakų varžybos vyks ne tik Vankuveryje, bet ir garsiajame slidinėjimo kurorte Vistleryje, nutolusiame 125 km nuo Vankuverio. Kalnuose įsikūrusiame miestelyje, iškilusiame apie 670 m virš jūros lygio, vyks rogučių sporto, slidinėjimo ir šuolių su slidėmis rungtys. Jau dabar organizatoriai juokaudami baiminasi dėl meškų "dalyvavimo" olimpiadoje – Vistlerio prieigose gausu juodųjų meškų, kurios gali netikėtai pasirodyti ir prie sporto trasų. Dėl to net pastatyti įspėjamieji ženklai, leidžiami specialūs lankstinukai, patariantys, kaip saugiai elgtis, akis į akį susidūrus su gauruotąja.

Informacijos užtektinai

Turizmo informacijos centruose jau galima rasti išsamios informacijos apie būsimas žaidynes. Keltai, plaukiantys į Vankuverio salą, papuošti kanadiečių olimpine simbolika, padėta prekyba olimpiniais suvenyrais, primenančiais, kad 2010 m. vasaris – jau ne už kalnų.

Spalio pradžioje buvo pradėti platinti bilietai į 2010 m. vasario 12–28 d. vyksiančias Vankuverio žiemos olimpines žaidynes. Lapkričio 7-oji – paskutinė diena, kuomet bilietus dar buvo galima užsisakyti telefonu ir internetu. Jei patenkintų bilietų paraiškų bus daugiau, nei numatyta, t.y. 1,6 mln., tuomet laimingieji bus atrinkti loterijos būdu.
Ženklas: Ilanaaq – Inukshuk stilizuota akmens skulptūra, yra oficialus Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių simbolis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų