Pereiti į pagrindinį turinį

Žalgiriečiai pravėrė duris į LKL finalą

Kauno "Žalgirio" krepšininkai žengė žingsnį į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato finalą – vakar pirmosiose pusfinalio serijos iki dviejų pergalių rungtynėse 99:83 įveikė Klaipėdos "Neptūną".

Sąlygas diktavo kauniečiai

Aktyvi žalgiriečių gynyba mačo pradžioje sutrikdė klaipėdiečius, o Marko Popovičius, Darjušas Lavrinovičius ir Vytenis Lipkevičius buvo taiklūs – 6:0. Netrukus "Neptūnas" atsigavo ir persvėrė rezultatą – 8:6, tačiau Lietuvos čempionai susigrąžino iniciatyvą – 20:10, o antrajame kėlinyje penkiais iš eilės Kšištofo Lavrinovičiaus taškais padidino persvarą – 33:19.

Klaipėdiečiai į tai atsakė spurtu 6:0, bet tai tebuvo laikina prošvaistė. Rimantas Kaukėnas, Adas Juškevičius, K.Lavrinovičius ir V.Lipkevičius vėl nubloškė varžovus tolėliau – 42:27.

Uostamiesčio atstovai stengėsi išnaudoti kiekvieną žalgiriečių klaidą ar pražangą ir tai jiems sekėsi – "Neptūnas" dar kartą priartėjo 46:40, bet trečiajame kėlinyje vėl įstrigo ir "Žalgiris" šoktelėjo į priekį – 56:46, 72:52. Po to Klaipėdos krepšininkai, net ir labai stengdamiesi, per ketvirtąjį kėlinį aikštės šeimininkų nepasivijo.

Kita "Žalgirio" ir "Neptūno" dvikova vyks ketvirtadienį Klaipėdoje.

Atiduos visas jėgas

Šiandien pirmąsias pusfinalio rungtynes Vilniuje žais "Lietuvos ryto" ir "Prienų" komandos.

Reguliariojo sezono mačą 82:76 laimėjo prieniškiai, tačiau šį kartą jų gretose nebus vieno iš tos dvikovos kalvių – traumą patyrusio vidurio puolėjo Armino Urbučio. Be to, iš rikiuotės yra iškritęs įžaidėjas Darius Pakamanis, nežinia, kokios kovinės formos bus koją gydęsis Siimas-Sanderis Vene.

"Pasikalbu su žmonėmis ir matau, kad jie tiki mūsų jėgomis. Vien dėl jų pusfinalyje atiduosime visas jėgas ir širdį, – tinklalapiui basketnews.lt sakė "Prienų" strategas Virginijus Šeškus. – Mūsų pranašumas gali būti komandinė dvasia. Individualaus pranašumo prieš vilniečius neturime, tačiau galime nustebinti kovingumu, galbūt ir taktiniais sprendimais."

"Nemanau, kad Prienų ekipa žaidžia be taktikos, kaip kalba kai kurie žmonės. Jie tinkamai panaudoja talentingus žaidėjus ir itin sunku apsiginti nuo jų atakų", – pareiškė vilniečių strategas Dirkas Bauermannas.

"Svarbiausia – neleisti V.Šeškaus auklėtiniams įsijausti. Kai prieniškiai pradeda pataikyti, jie tampa nesulaikomi, – teigė "Lietuvos ryto" puolėjas Mindaugas Katelynas. – Nemalonumų gali pridaryti visi "Prienų" žaidėjai, tačiau, ko gero, pavojingiausi – Gediminas Orelikas ir Gintaras Kadžiulis."

Aptars ateitį

Artimiausiu metu pasibaigusį sezoną ir ateities perspektyvas aptars Kėdainių "Nevėžio" klubo valdyba bei dalininkai.

Sutartis su "Nevėžiu" kitam sezonui turi keturi krepšininkai – Rolandas Jakštas, Šarūnas Kulevičius, Gediminas Butkus ir Andrius Aleksandrovas.

Klubo vadovai yra pareiškę norą pratęsti bendradarbiavimą su treneriu Gintaru Leonavičiumi, pats specialistas taip pat neatmetė galimybės dar padirbėti su "Nevėžio" komanda.


Statistika

"Žalgiris"–"Neptūnas" 99:83 (28:19, 20:21, 27:21, 24:22). Rezultatyviausi žaidėjai: (***). Serija – 1:0.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų