Pereiti į pagrindinį turinį

Žalgiriečiai susižėrė trofėjus ir titulus

Po vakarykštės treniruotės – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato pabaigtuvių iškilmės, o jau šiandien ir rytoj – VTB Vieningosios krepšinio lygos ketvirtfinalio dvikovos. Toks permainingas Kauno "Žalgirio" komandos šių dienų tvarkaraštis.

LKL žiedas – ir merui

Vakar Kaune surengtoje LKL sezono uždarymo šventėje išdalyti jubiliejinio – 20-ojo – čempionato apdovanojimai.

LKL čempionų žiedai įteikti žaidėjams Mindaugui Kuzminskui, Kšištofui ir Darjušui Lavrinovičiams, Rimantui Kaukėnui, Robertui Javtokui, Oliveriui Lafayette'ui, Pauliui Jankūnui, Adui Juškevičiui, Jeffui Foote'ui, Marko Popovičiui, Vyteniui Lipkevičiui, Mario Delašui, Tadui Klimavičiui, Donaldui McGrathui, vyriausiajam treneriui Joanui Plazai, treneriams Oliveriui Kostičiui, Sauliui Štombergui, Mindaugui Braziui, fizinio rengimo treneriams Nerijui Navickui ir Justinui Grainiui bei masažuotojui Pauliui Jacikui.

LKL žiedas už pagalbą "Žalgirio" klubui šį finansiškai labai sunkų sezoną įteiktas ir Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui.

Be to, Metų treneriu pripažintas J.Plaza, o naudingiausiuoju LKL didžiojo finalo serijos žaidėju ir garbingiausiuoju krepšininku – M.Kuzminskas.

P.Jankūnas jau turi septynis LKL čempiono žiedus – tiek pat, kiek iki šiol rekordininku buvęs Kęstutis Šeštokas, praeityje taip pat vilkėjęs "Žalgirio" marškinėlius.

"Žalgiriui" taip pat atstovavo, bet į kitus klubus išvyko ir LKL sezono su Kauno komanda nebaigė krepšininkai Tremmellas Dardenas (žaidė 8 rungtynes), Ibrahimas Jaaberas (4) ir Mantas Kalnietis (1).

Visus 20 LKL čempionato mačų sužaidė A.Juškevičius ir V.Lipkevičius, po 19 – M.Kuzminskas, K.Lavrinovičius ir M.Delašas, 18 – R.Kaukėnas, 17 – O.Lafayette'as. Dėl traumų iš kovinės rikiuotės iškritusių P.Jankūno ir T.Klimavičiaus sąskaitose – atitinkamai 6 ir 2 šalies pirmenybių dvikovos.

Išskirtinis įvykis

Pirmą kartą per LKL istoriją bronzos medalius iškovoję "Neptūno" krepšininkai džiūgavo labiau nei dešimtą kartą vicečempione tapusios Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos žaidėjai.

Klaipėdiečiai mažojo finalo serijoje iki trijų pergalių 3:2 (67:78, 84:82, 85:83, 81:90 ir 86:72) privertė kapituliuoti "Prienų" ekipą, lemiamas penktąsias rungtynes laimėję varžovų aikštėje.

"Neptūno" strategas Kazys Maksvytis teigė, kad ši sėkmė jam – išskirtinė: "Su jaunimo rinktinėmis teko iškovoti svarių pergalių Europos ir pasaulio čempionatuose, tačiau su klubo komanda – tai didžiausias mano karjeros pasiekimas, neeilinis ir turbūt visam gyvenimui įsimintinas įvykis."

Sukaupė naujų jėgų

Šiandien LKL čempionai pradės kovą kitame fronte – VTB Vieningosios krepšinio lygos ketvirtfinalyje. Serijoje iki trijų pergalių žalgiriečiai išmėgins jėgas su Rusijos atstovais – "Nižnij Novgorod" krepšininkais, kuriuos reguliariojo sezono varžybose įveikė 76:58 ir 69:62.

"Žaisime taip, kaip iki šiol. Nedera keisti stiliaus, kurio laikėmės visą sezoną. Bet kuriuo atveju, man regis, serija bus įtempta", – teigė J.Plaza.

"Per kelias laisvas dienas pailsėjome psichologiškai. Tikiuosi, kad ketvirtfinalį pradėsime naujomis jėgomis. Šiemet abu mačai su "Nižnij Novgorod" komanda buvo gana sunkūs. Ji man šiek tiek primena "Prienus". Labai svarbu laimėti abejas pirmąsias rungtynes savo aikštėje, kad į Rusiją vyktume turėdami solidų pranašumą. Žemutiniame Naugarde labai įdomi salė – parketas paklotas vos ne ant ledo, nes arenoje vyksta ir ledo ritulio varžybos", – kalbėjo M.Kuzminskas.

Rūpesčiai – vienodi

Nors vakar treniravosi 14 žalgiriečių, visiškai sveiki yra vos aštuoni pagrindinės sudėties žaidėjai. Todėl J.Plaza į pratybas pakvietė dublerius Marių Grigonį, Tomą Dimšą, Mindaugą Kupšą ir Edgarą Ulanovą.

"Dabar tas metas, kai mums labai reikia visų komandos aistruolių paramos. Esame stipriai sužeisti – mūsų gretos dėl įvairių priežasčių praretėjo. D.Lavrinovičius nesitreniravo su komanda nuo LKL finalo pabaigos, M.Popovičius taip pat jaučia skausmus ir sportuoja tik suleidus skausmo malšinamuosius. Praradome J.Foote'ą, negaluoja ir D.McGrathas. Jei visi mūsiškiai būtų rikiuotėje, tuomet tikrai būtume ketvirtfinalio favoritai", – sakė J.Plaza.

"Žalgiriečiai be didesnio vargo tapo Lietuvos čempionais, nors varžovas buvo rimtas – Vilniaus "Lietuvos rytas". Tad akivaizdu: ketvirtfinalyje mūsų laukia labai sunki užduotis", – neabejojo Žemutinio Naugardo krepšininkus muštruojantis serbas Zoranas Lukičius.

Jam, kaip ir "Žalgirio" strategui, rūpesčių sukėlė žaidėjų traumos. Paūmėjus kelio sąnario skausmams, iki sezono pabaigos nerungtyniaus vienas "Nižnij Novgorod" lyderių – 188 cm ūgio gynėjas Obadiahas Throtteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų