Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" krepšininkai pralaimėti neturi teisės

2009-12-03 13:45
Pavojingas: "Žalgirio" puolėjas T.Watsonas buvo naudingiausias komandos pirmajame mače su ASVEL.
Pavojingas: "Žalgirio" puolėjas T.Watsonas buvo naudingiausias komandos pirmajame mače su ASVEL. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Šįvakar rungtynėse su Vilerbano ASVEL Prancūzijoje "Žalgirio" krepšininkai turės įrodyti, ar dar gali ir ar verti kovoti dėl kelialapio į antrąjį Eurolygos etapą. Abi komandos A grupėje turi po vieną pergalę ir dar viena nesėkmė užbrauktų visas viltis.

Norėtųsi, kad pagaliau žalgiriečiai pasijustų į kampą užspeistu sužeistu žvėrimi ir gintųsi iki paskutinio kraujo lašo. "Žalgiris" privalo įveikti komandą, kuri savo šalies pirmenybėse kol kas dalijasi tik 13–15 vietomis ir turi dvi pergales iš devynių galimų.

Jeigu "Žalgiris" dar pralaimės ir šįvakar, Eurolygos sezonas praktiškai bus baigtas, nes tikėtis įveikti stipresnes grupės komandas – nerealu.

ASVEL, praėjusiame ture įveikusi Zagrebo "Cibona", padėjo ir "Žalgiriui". Tačiau kad ši pagalba būtų prasminga, reikia laimėti ir patiems žalgiriečiams. O įveikti ASVEL jų arenoje nebus taip paprasta, kaip Kaune, kai "Žalgiris" laimėjo 71:52.

ASVEL namuose žaidžia daug geriau nei išvykose. Tai įrodo ne tik vienintelė pergalė prieš "Cibona" komandą. Stambulo "Fenerbahce-Ulker" ekipai ASVEL ekipai nusileido tik po pratęsimo, o pirmąjį kėlinį su Sienos "Montepaschi" Vilerbano krepšininkai laimėjo 29:10. Sienos ekipa sugebėjo atsitiesti, bet vargu ar, gavęs tokį smūgį, atsitiestų "Žalgiris".

ASVEL žaidžia greitą krepšinį, labai dažnai atakuoja iš toli ir tai gana sėkmingai daro daugelis žaidėjų, ypač žaisdami namuose. ASVEL turi pajėgią priekinę liniją, be to, komandai vadovauja Prancūzijos rinktinės treneris.

"Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas pripažino, kad jo auklėtiniai išvykose vis dar nežaidžia gerai, tačiau jie kupini ryžto Prancūzijoje atskleisti savo sugebėjimus. Juk supranta, kokios svarbos rungtynės.

"Nebėra, kur trauktis. Privalome laimėti", – kalbėjo ir Martynas Pocius.

Truputį sirguliavęs "Žalgirio" kapitonas Dainius Šalenga praleido komandos treniruotes antradienį, tačiau geriau pasijutęs jau dalyvavo trečiadienį ryte vykusiose "Žalgirio" pratybose ir išvyko į Prancūziją. 

Prancūzija žalgiriečius sutiko panašiu oru, koks šiomis dienomis yra ir Lietuvoje. Į viešbutį jie atvyko trečiadienį apie devintą valandą vakaro, todėl treniruotės neberengė. Tik ketvirtadienį ryte treneriai komandai surengė lengvas pratybas. Sportavo ir D.Šalenga - jis jaučiasi gerai.

Rungtynės Prancūzijoje šįvakar prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.


ASVEL vizitinė kortelė (žaidėjas, pilietybė, pozicija, ūgis):

Mindaugas Lukauskis Lietuva Gynėjas 198

Laurent Foirest Prancūzija Puolėjas 197

Curtis Borchardtas JAV Vidurio puolėjas 212

Aymericas Jeanneau Prancūzija Gynėjas 185

Benas Dewaras JAV Gynėjas 196

Terence'as Parkeris Prancūzija Gynėjas 187

Ali Traore Prancūzija Vidurio puolėjas 201

Ericas Campbellas JAV Puolėjas 194

Kristjanas Kanguras Estija Puolėjas 201

Bangaly Fofana Prancūzija Vidurio puolėjas 212

Bobby Dixonas JAV Gynėjas 178

Vyriausiasis treneris Vincent Collet (Prancūzija)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų