Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiris" atsitiesė: ant menčių – ALBA

Kauno "Žalgirio" krepšininkai nutraukė nesėkmių seriją Eurolygos "Top 16" etapo varžybose – vakar Lietuvos čempionai savo arenoje 92:56 sutriuškino Berlyno ALBA ekipą.

Pakirto tritaškiais

Po apylygės mačo pradžios "Žalgiris" pamėgino atsiplėšti – 13:10, 15:12, tačiau arbitrai skyrė abejotiną nesportinę pražangą Darjušui Lavrinovičiui ir ALBA persvėrė rezultatą savo naudai – 17:15.

D.Lavrinovičius ir Adas Juškevičius į tai atsakė tolimais šūviais – 21:19, dukart pataikė Tremmelas Dardenas – 26:21.

Antrajame kėlinyje blykstelėjo Mindaugas Kuzminskas: pelnė dvitaškį po Mario Delašo perdavimo, pataikė tritaškį – 37:28, netrukus sėkmingai užbaigė dvi kontratakas, vieną iš jų efektingu dėjimu – 44:33.

Baltą vėliavą Berlyno komanda iškėlė po Marko Popovičiaus tritaškių škvalo trečiajame kėlinyje – 58:37. Tačiau "Žalgiris" neatleido vadžių: galingu reidu smogė M.Delašas, įmetė M.Kuzminskas – 70:46. Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionai padidinę persvarą iki 92:56.

Pagerbė buvusį kapitoną

Per rungtynių pertrauką 80-mečio proga pasveikintas buvęs "Žalgirio" komandos gynėjas Jonas Radykas.

"Žalgirio" garbės ordiną J.Radykui įteikė "Žalgirio" klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis ir garbės prezidentas Modestas Paulauskas. Jubiliatą pagerbė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, žalgiriečiai veteranai.

J.Radykas į "Žalgirį" buvo pakviestas 18-os metų. Kairiarankis gynėjas aikštėje pasižymėjo ne tik taikliais metimais, bet ir organizaciniais sugebėjimais. J.Radykas dukart – 1955 ir 1956 m. – padėjo "Žalgiriui" iškovoti anuometės Sovietų Sąjungos čempionato bronzos medalius.

Nuo 1957 m. iki 1963 m. J.Radykas buvo "Žalgirio" komandos kapitonas ir vienas pagrindinių krepšininkų. Už stabilų žaidimą jis ne kartą buvo pripažintas įvairių turnyrų geriausiuoju gynėju.

Atsisveikino oriai

Vakar taip pat paaiškėjo, kad "Žalgirio" klubą dėl asmeninių priežasčių palikęs Ibrahimas Jaaberas šiemet jau tikrai nevilkės Lietuvos čempionų marškinėlių.

Nors po netikėto legionieriaus apsisprendimo Lietuvos žiniasklaidoje buvo pasirodę įvairiausių gandų, kad I.Jaaberas galėjo pasitraukti ir dėl vėluojančių atlyginimų, šiuos išvedžiojimus paneigė pats krepšininkas.

I.Jaaberas susisiekė su klubo vadovybe ir suprasdamas, kad pridarė ekipai neplanuotų rūpesčių, nusprendė grąžinti klubui visus šį sezoną "Žalgiryje" uždirbtus pinigus. Sutartį su amerikiečiu žalgiriečiai pasirašė spalio viduryje. Jo kontraktas galiojo iki šio sezono pabaigos.

"Ibrahimas buvo vienintelis žaidėjas, kuris niekada neklausdavo, ar jam sumokėtas atlyginimas. Nusprendęs išvykti iš "Žalgirio" jis pareiškė, kad nebus jokių finansinių nesklandumų iš jo pusės. Jam pinigai nėra svarbiausias dalykas. Šis žmogus buvo išskirtinis tuo, kad visuomet buvo pavyzdingas, tvarkingas, ypatingą dėmesį skyrė poilsiui, niekada nevėlavo į treniruotes, visada atliko tai, ko iš jo iš jo reikalavo treneris, nekėlė jokių pretenzijų, konfliktų", – apie I.Jaabero pasitraukimą kalbėjo "Žalgirio" sporto direktorius V.Masalskis.

I.Jaaberas iš Kauno planuoja vykti į savo namus JAV.


Statistika

"Žalgiris"–ALBA 92:56 (26:21, 18:16, 26:9, 22:10). 10190 žiūrovų. Rezultatyviausieji žaidėjai: M.Popovičius 22 taškai (4/7 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), T.Dardenas 17, M.Kuzminskas 14 (4/4 dvitaškių)/Y.Ibdikis 12, D.Byarsas 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų