Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiris" stos į žūtbūtinę kovą

2010-01-07 17:04
"Žalgiris" stos į žūtbūtinę kovą
"Žalgiris" stos į žūtbūtinę kovą / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Šįvakar Kauno sporto halėje paaiškės, ar Kauno "Žalgiris" dar išsaugos viltį patekti į antrąjį Eurolygos etapą. Tam būtina įveikti "Cibona" komandą didesniu nei 12 taškų skirtumu.

Rungtynės su Zagrebo "Cibona" naujajam "Žalgirio" treneriui Ramūnui Butautui bus apskritai pirmosios Eurolygoje. Tačiau rungtynių reikšmę didina ne šis faktas, o tai, kad tik pergalė leistų "Žalgiriui" tęsti kovą dėl bilieto į Eurolygos šešioliktfinalį. Ir šiaip jau būtų laikas nutraukti septynių iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje seriją.

A grupėje "FC Barcelona" (8 pergalės, 0 pralaimėjimų) ir Sienos "Montepaschi" (7, 1) jau užsitikrinusios vietą šešioliktuke, o kitos keturios komandos tęsia kovą dėl likusių dviejų kelialapių. Vilerbano ASVEL ir "Fenerbahce-Ulker" turi po tris pergales, "Cibona" – dvi, "Žalgiris" – vieną.

Žalgiriečiai, net ir įveikę "Cibona" ekipą, turės laukti varžovų pagalbos – ASVEL (šiandien žais su "Barcelona") ir "Fenerbahce-Ulker" (vakar žaidė su "Montepaschi") pralaimėjimų. Ir dar kitą savaitę svečiuose privalėtų įveikti Stambulo "Fenerbahce-Ulker". Daug lems ir sausio 14 d. vyksianti "Cibona" dvikova su ASVEL.

Antradienio dieną išnagrinėję "Cibona" žaidimo vaizdo įrašą, vakare žalgiriečiai rinkosi į sunkią treniruotę, kurioje visas dėmesys buvo skiriamas gynybai.

"Kroatų ekipa meta labai daug tritaškių, gerai kovoja dėl kamuolio po varžovų krepšiu, mažai klysta ir, sakyčiau, žaidžia gana lėtai, – apie varžovų žaidimo ypatumus kalbėjo R.Butautas. – Po traumos jau atsigauna Daliboras Bagaričius, tik neaišku, kokios sportinės formos jis bus. Manau, mums nėra palanku tai, kad "Cibona" nežaidė nuo gruodžio 23-iosios ir turėjo pakankamai laiko koreguoti savo žaidimą. Tačiau mes taip pat parengėme savo gynybos taktiką ir strategiją ir, tikiuosi, būsime pasirengę bet kokiems netikėtumams."

R.Butautas nė kiek neabejoja, kad "Cibona" yra įveikiama, ir žada daryti viską, kad jo auklėtiniai tai įrodytų aikštėje.

Kauno ekipos snaiperis Artūras Milaknis teigė, kad naujasis treneris spėjo įnešti žaidimo naujovių tiek puolant, tiek ginantis. "Manau, kad tikrai esame pajėgūs įveikti "Cibona". Jeigu įvykdysime mūsų žaidimo planą ir strategiją, viskas bus gerai. Be to, kaip dažnai būna, kai sezono viduryje pasikeičia komandos treneris, žaidėjai labiau susikaupia, nori gerai užsirekomenduoti, todėl neretai komandos žaidimas pagerėja", – vylėsi snaiperis.

Antradienį į vakarinę treniruotę atėjo ir sveikatos probemų turėję amerikiečiai, nors Travisas Watsonas dar nesijautė visai išgijęs, o Marcusas Brownas jautė alkūnės skausmą.

"Cibona" į Lietuvą vakar atskrido be savo lyderio Jamonto Gordono. Kroatų klubo atstovai tikino, kad jis atvyks į Kauną tiesiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur buvo išleistas atostogų, tačiau vėliau paaiškino, kad jis Amerikoje peršalo ir grįš tiesiai į Kroatiją.
Tačiau gali būti, kad naudingiausias "Cibona" žaidėjas pasielgs kaip jo tėvynainis Antonio Gravesas, palikęs Zagrebo komandą lapkritį dėl nemokamo atlyginimo.


"Cibona" vizitinė kortelė

Bojanas Bogdanovičius Kroatija Puolėjas 200

Robertas Troha Kroatija Gynėjas 194

Leonas Radoševičius Kroatija Vidurio puolėjas 208

Vedranas Vukšičius Kroatija Puolėjas 203

Lukša Andričius Kroatija Puolėjas 210

Daliboras Bagaričius Vokietija Vidurio puolėjas 215

Tomislavas Zubčičius Kroatija Vidurio puolėjas 208

Vedranas Princas Kroatija Gynėjas 190

Marinas Rožičius Kroatija Puolėjas 201

Marko Tomasas Kroatija Gynėjas 201

Vyriausiasis treneris Velimiras Perasovičius (Kroatija)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų