Žiemos ralis: lenktyniavo ant sniego ir ledo

  • Teksto dydis:

„Laimėti žiemos ralį – visada ypatingas jausmas, nes važiavimas šiuo metų laiku – išskirtinis ir labai sudėtingas“, – po lenktynių Ignalinoje pareiškė Dominykas Butvilas.

Finišavo ne visi

Pirmame žiemos ralio taurės etape jėgas išbandė 31 ekipažas, iš jų – septyni lenktynių nebaigė.

„Alfa Romeo Winter Rally Cup“ dalyviams teko įveikti iš viso 172 km, greičio ruožus sudarė 50 km. Varžybos vyko ir tamsiu paros metu.

Sportininkai pasakojo, kad trasos – sudėtingos ir techniškos, o tiesiųjų beveik nebuvo, todėl teko važiuoti itin tiksliai ir atsargiai.

Pergalę šventė Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi (automobilis „Škoda Fabia R5“, 29 min. 27,1 sek.).

„Pagrindinė užduotis buvo įsitikinti, koks ratų sukibimas su įšalusia kelio danga. Džiaugiuosi, kad mes greičiau prisitaikėme prie sąlygų nei konkurentai“, – sakė D.Butvilas.

Man šis išbandymas patiko, nes tai – varžybos pasikliaujant vien stenograma ir šturmanu, tad įdėmiai laukiau kiekvieno jo žodžio.

Supratingi sirgaliai

Nugalėtojas teigė, kad gausiai susirinkusių žiūrovų dėka šios lenktynės tapo dar labiau įsimintinesnės.

„Sirgaliai buvo supratingi, laikėsi visų saugumo reikalavimų“, – pabrėžė vienas ralio organizatorių Aurimas Eidžiūnas.

D.Butvilas akcentavo ir važiavimą naktį.

„Problemų nebuvo – mūsų „Škoda“ su gerais žibintais, turėjome gerą stenogramą. Man šis išbandymas patiko, nes tai – varžybos pasikliaujant vien stenograma ir šturmanu, tad įdėmiai laukiau kiekvieno jo žodžio“, – dalijosi įspūdžiais Dominykas.

Antrą vietą bendroje įskaitoje užėmė Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas („Škoda Fabia Rally2 evo“, 30 min. 06,5 sek.), treti – Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas (BMW E36 M3, 32 min. 31,5 sek.).

Egzotika: bagių lenktynės snieguotoje trasoje sulaukė išskirtinio žiūrovų dėmesio. V. Pilkausko nuotr.

Startavo ir bagiai

Istorinių automobilių klasėje sėkmė lydėjo Dovilą Čiutelę ir Donatą Zvicevičių („Lada 2105 VFTS“, 35 min. 50,2 sek.).

Tadas Balaišis ir Lukas Balaišis buvo antri („Lada VFTS Evo“, 37 min. 17,6 sek.), o Saulius Zurlys ir Arūnas Jarašius (BMW E30) nefinišavo.

Lenktyniavo ir bagiai. Greičiausi buvo latviai Arturas Priedniekas ir Janis Kirkovaldas („Can Am Maverick X3“, 34 min. 51,6 sek.), aplenkę Egidijų Valeišą ir Mindaugą Varžą („Can Am Maverick“, 35 min. 59,3 sek.).

Kitas žiemos ralio taurės varžybų etapas numatytas vasario 19-ąją Kražiuose, trečias – kovo 5-ąją Zarasuose.


Rezultatai

„Alfa Romeo Winter Rally Cup“ bendra įskaita: 1. Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius („Škoda Fabia R5“) – 29 min. 27,1 sek., 2. Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas („Škoda Fabia Rally2 evo“) – 30 min. 06,5 sek., 3. Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas (BMW E36 M3) – 32 min. 31,5 sek., 4. Giedrius Firantas ir Mantas Ližaitis („Mitsubishi Lancer Evo“) – 32 min. 38,6 sek., 5. Justas Simaška ir Titas Čapkauskas (BMW 328) – 33 min. 42,0 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių