Akistata dėl galimybės kautis finale: Argentina įveikė Prancūziją

  • Teksto dydis:

39-erių Luiso Scola vedami bei puikiai gynyboje rungtyniavę Argentinos krepšininkai Kinijoje vykstančio pasaulio čempionato pusfinalyje 80:66 palaužė prancūzus ir iškovojo kelialapį į pirmenybių finalą.

Finale Argentinos rinktinė susitiks su Ispanijos ekipa, pirmajame pusfinalyje įveikusi australus.

Argentiniečiai paskutinį kartą pasaulio čempionato finale rungtyniavo 2002 metais, o planetos pirmenybes laimėjo dar gerokai seniau – tik 1950-aisiais.

Scola susitikimo metu pelnė 28 taškus ir atkovojo 13 kamuolių.

Rungtynių pradžioje Scola uždegti argentiniečiai spurtavo 10:2, o pats puolėjas aikštėje sukosi lyg geriausiais savo laikais – pelnė 10 taškų ir atkovojo 3 kamuolius. Visgi tuomet žaisti pradėjo ir prancūzai, kurie prisivijo varžovus ir po pirmojo kėlinio atsiliko tik 3 taškais (18:21).

Antrojo ketvirčio pradžioje abi komandos išmetė daug neparuoštų metimų, tačiau kėlinio pabaigoje argentiniečiai ėmė juos pataikyti. Facundo Campazzo paskutinę kėlinio akimirką pataikė tolimą metimą ir dar labiau padidino Argentinos ekipos pranašumą – 39:32.

Po ilgosios pertraukos sugrįžę argentiniečiai įjungė dar aukštesnę pavarą bei toliau sėkmingai tolo nuo prancūzų. Vienu momentu Argentinos krepšininkai buvo įgiję 15 taškų pranašumą (60:45), o po trisdešimties žaidimo minučių finišavo 60:48.

Ketvirtojo kėlinio viduryje prancūzai ir toliau vijosi varžovus – likus 6 minutėms argentiniečiai priekyje buvo 9 taškais (65:56).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krepsinis

Krepsinis portretas
Ne futbolas ,laimi tie kurie pataiko,bet kai kam atrodo kitaip ,gal susimastys "asai" ,kaip zaist krepsini ir kam reikia taikliai metyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių