Apmaudi antroji nesėkmė: lietuviai pralaimėjo nervų karą prieš prancūzus

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei (0-2) antrajame Europos čempionato B grupės mače nepavyko atsitiesti ir atsidaryti savo pergalių sąskaitos turnyre.

Kazio Maksvyčio kariauna dramatiškoje kovoje 73:77 (25:23, 16:17, 15:10, 17:27) neprilygo olimpiniams vicečempionams prancūzams (1-1) ir pirmosios pergalės dar turės palaukti.

Lietuviams pritrūko žudiko instinkto – nedideliu atstumu nuo priešininkų mūsiškiai laikėsi kone visą mačą, tačiau tai ėmė keistis lemiamu metu. Likus kelioms minutėms ir esant lygiam rezultatui prancūzai susmeigė kelis metimus, kurie nubloškė lietuvius per tokį atstumą, kurio įveikti, nepaisant bandymų, nebepavyko.

Lietuvių garvežį į priekį šįkart tempė Jonas Valančiūnas, pelnęs 15 taškų. Rokas Jokubaitis pasižymėjo 14 taškų, o Marius Grigonis pridėjo 13, tačiau jis susitikimo pabaigoje patyrė traumą. Igno Brazdeikio sąskaitoje – 12 taškų.

Mūsiškiams sunkiai sekėsi sulaikyti oponentų puolimo lyderį Evaną Fournier, kuris surinko 27 taškus.

Senojo žemyno pirmenybes lietuviai pratęs jau sekmadienio popietę. 15:30 val. mūsiškių lauks kol kas nepralaimėjusių šeimininkų vokiečių rinktinės testas. Tiesioginė susitikimo transliacija – per TV3 televiziją.

Galingai mače su prancūzais startavę lietuviai jau pirmojo ketvirčio viduryje buvo nutolę 21:8. Visgi E. Fournier užkurti priešininkai kėlinio eigoje panaikino atsilikimą ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavome tik nežymiai – 25:23.

Antrajame ketvirtyje komandų rezultatyvumas buvo kiek mažesnis, tačiau ant parketo toliau vyko atkakli kova ir prieš pertrauką lietuvių pranašumas buvo tik minimalus – 41:40.

Sugrįžus į aikštelę, prancūzams buvo pavykę persverti rezultatą, tačiau kantriai žaidę lietuviai prieš lemiamas dešimt minučių sugebėjo atsiplėšti 6 taškais – 56:50.

Trapų pranašumą priešininkai panaikino ir po savo lyderio tolimo metimo likus kelioms minutėms lietuviai jau buvo besivejančių vaidmenyje – 64:67. Po to sekė du tikslūs Thomaso Heurtelio dvitaškiai, mūsiškius privertę atsilikti rekordiniu deficitu – 64:71. Iniciatyvos ėmėsi R. Jokubaitis, bet to nebeužteko – patirta antroji nesėkmė.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 15, Rokas Jokubaitis 14, Marius Grigonis 13, Ignas Brazdeikis 12, Domantas Sabonis ir Lukas Lekavičius po 6.

Prancūzija: Evanas Fournier 27, Guerschonas Yabusele 9, Terry Tarpey’us ir Rudy Gobertas po 8, Moustapha Fallas ir Vincentas Poirier po 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Morkūnas

Pranas Morkūnas portretas
Milijonieriai atvyko pasitreniruoti? Juk jie gali susižeisti jei labai stengsis žaisti- o tada milijonai nuplauks...vyt juos lauk.

Edmundas

Edmundas portretas
Geriausiai būtų tai 16-mečių komandą atvežę , jie nors gėdos nepridarytų , stebiuosi žmonėmis , važiuojančiais paskui komandą , leisti pinigus ir nemažus pinigus tokiems niekams ir stebėti kaip vakarai daro tavo komandą , na nežinau , čia , namuose net per TV nesinori žiūrėti šio šlamšto , jie mėto pinigus tokiems niekams...

Pamąstymas

Pamąstymas portretas
Gak FIBA jau priėmė įstatymą.kad kiekvienos šalies rinktinėje turi būti bent po vieną afronuodėgulį.Tada ir mums reikia surasti du afrolietuvius ir juos pastatyti vietoj mūsų dviejų BOKŠTŲ?
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių