Argentina netveria pykčiu: Lietuva, jūs niekada nelaimėsite aukso medalių

Argentinos krepšinio federacijos prezidento Federico Susbielleso sukelta įtarimų banga, neva Lietuvos rinktinė planavo tyčinį pralaimėjimą kroatams dėl to, jog tolimesniame kelyje išvengtų JAV krepšininkų, Argentinoje pasėjo panieką lietuviams.

Ši situacija argentiniečiams greičiausiai būtų praslydusi pro akis, tačiau dėl tokios B grupės įvykių baigties, su amerikiečiais ketvirtfinalyje susitiks būtent Argentinos rinktinė. 

Po Lietuvos rungtynių su Kroatija, socialiniuose tinkluose Argentinos krepšinio sirgaliai liejo pyktį ant lietuvių. Argentiniečiai kaltino Pabaltijo atstovus bijant serbų, su kuriais Jono Kazlausko kariauna būtų susitikusi pergalės prieš Kroatiją atveju.

„Nejaugi jie bijo Serbijos? Tikiuosi, kad Australija juos sulaužys ir išmes už borto“, – rašė vienas Argentinos sirgalius.

„Jūs nenorite pralaimėti, bet jūs nesiekiate ir pergalės. Lietuva, jūs paprasčiausiai niekada nelaimėsite aukso medalio“, – konstatavo kitas argentinietis.

„Tai sportas ir pralaimėjimų pasitaiko. Gėda yra tada, kai pralaimėjimai įvyksta su tikslu“, – lietuvių suokalbiu su kroatais neabejojo dar vienas Argentinos aistruolis.

Socialiniuose tinkluose netrūko ir tokių, kurie norėdami paniekinti Lietuvą, nutarė pasišaipyti iš lietuvių praeities pasiekimų. Nemaža dalis niršusių argentiniečių pašiepė lietuvius, kad šie dar niekada nėra laimėję olimpinio aukso.

Argentiniečiai taip pat stengėsi priminti apie 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių mačą dėl trečiosios vietos, kuriame Lietuva suklupo būtent prieš Argentiną. Šios rinktinės sirgaliai neabejoja, kad pralaimėjimas kroatams – tai lietuvių kerštas už prieš aštuonerius metus vykusias rungtynes.

„Jūs vis dar verkiate dėl pralaimėjimo mums 2008 metų žaidynėse kovoje dėl bronzos, o aukso jūs taip niekada ir neiškovojote“, – pyktį liejo aistruolis.

Tokie primesti kaltinimai Lietuvai nėra naujiena. 2012 metais Venesueloje vykusiame atrankos į Londono olimpines žaidynes lietuviai nusileido Nigerijos krepšininkams, kas reiškė Venesuelos eliminaciją. Turnyro šeimininkai neabejojo, kad lietuviai planavo šią nesėkmę.

„2012 metų atrankos turnyras Karakase. Lietuva, dabar jūs vėl imatės tų pačių žaidimų“, – rašė pasipiktinęs internautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir

Ir portretas
Ir ta tiesa!

Issalies

Issalies portretas
Ko gero tikrai musiskiai nusistrateguos ir gris be medaliu... Tai jiems golfa reikia zaisti pries rungtynes su ispanais, tai "kazkas nesiklijuoja"

Nu ir

Nu ir portretas
durakai:)...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių