Pereiti į pagrindinį turinį

D. Gulbinas: privalome atsirevanšuoti varžovams už nuoskriaudas pirmajame rate

2015-11-23 20:09
jsk.lt inf.
jsk.lt nuotr.

Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ klubo senbuvis Dainius Gulbinas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) 2015-2016 m. sezono pradžią praleidęs dėl traumos pamažu grįžta į normalų žaidybinį ritmą.

Prieš savaitę sužaidęs pirmąsias minutes šiame sezone, rungtynėse praėjusį penktadienį Jonavoje su Raseinių „Rasais“ 25-erių metų 197 cm ūgio jonavietis pelnė ir pirmuosius sezono taškus bei padėjo komandai iškovoti pergalę po pratęsimo 89:85.

Septintąjį sezoną gimtojo miesto komandoje žaidžiantis krepšininkas pasidalino mintimis su tinklalapiu „jsk.lt“ apie komandos žaidimą, padidėjusias Jonavos ekipos puolimo apsukas bei galimybes tolesnėje NKL pirmenybių atkarpoje.

- Ant parketo pasirodei tik šiek tiek daugiau nei prieš savaitę. Kaip dabar gali įvertinti savo sportinę formą?

- Patemptos čiurnos reabilitacija užtruko kiek ilgiau nei tikėjausi. Nėra lengva po tiek laiko nežaidus grįžti į normalų ritmą, bet šiuo metu sportinė forma po mažu gerėja, tikiuosi taip bus ir toliau.

- Sezono pradžią tau teko pasitikti stebint komandos žaidimą iš šalies. Kaip vertini Petrochemos žaidimą ir pasiektus rezultatus?

- Komandos žaidimą vertinčiau teigiamai, džiugina, kad žaidžiame vieningai, kovingai, o naujokai gerai įsiliejo į komandos žaidimą. Žinoma, yra nemažai taisytinų dalykų, bet šioje sezono stadijoje tai normalu. Turėsime dar laiko tam pagerinti. Kalbant apie rezultatus, kol kas esame neblogoje turnyro lentelės vietoje, tačiau keli pralaimėjimai gali keisti situaciją kardinaliai. Turime koncentruotis į kiekvieną mačą .

- Pastaruoju metu Jonaviečiai demonstruoja puikius puolimo rezultatus. Kas lėmė, jog komanda anksčiau nerinkusi daug taškų pradėjo sėkmingai pulti?

- Paminėčiau tai, kad būtent gera gynyba sudaro progas puolime. Galime propaguoti greitesnį, įvairesnį žaidimą. Manau, kad pagrindinis pokytis tas, kad realizuojame gautas progas, išnaudojame priešininkų klaidas, geriau išpildome trenerio nurodymus, iš to ir atsiranda laisvumas puolime.

- Savaitgalį „Petrochema-Dextera“ žaidė dvejas rungtynes su „Rasais“. Po iškovotos pergalės namuose, buvo patirtas pralaimėjimas išvykoje. Kas lėmė du tokius skirtingus rungtynių scenarijus?

- Manau šį savaitgalį nesigynėme taip, kaip norėjome ir kaip galime. Buvo nemažai nesusikalbėjimų, klaidelių, vyravo puolamasis krepšinis. Antrose rungtynėse būtent tai ir buvo parankiau varžovams

- Ko trūko iki pergalės Raseiniuose?

- Vienareikšmiškai iki pergalės trūko geresnės gynybos, nebuvome tokie aktyvūs ir agresyvūs. Leidome atlikti nemažai lengvų metimų, žaidėme „bėk ir mesk“ krepšinį.

- Ko galima tikėtis iš Jonavos komandos antrajame NKL čempionato reguliaraus sezono pirmojo etapo rate?

- Tikiuosi, kad pavyks padovanoti ne mažiau pergalių nei jų pasiekėme pirmajame rate. Privalome atsirevanšuoti varžovams už nuoskriaudas pirmajame rate bei dar labiau pagerinti savo pozicijas. Tikiuosi komandai pavyks išvengti traumų sezono eigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų