Pereiti į pagrindinį turinį

D.Songaila: tikėtina, kad čempionato finale žais Lietuva ir Ispanija

2011-08-12 16:41
D.Songaila: tikėtina, kad čempionato finale žais Lietuva ir Ispanija
D.Songaila: tikėtina, kad čempionato finale žais Lietuva ir Ispanija / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Trečiadienį Lietuvos rinktinė pralaimėjo draugiškas rungtynes Rusijos komandai net penkiolikos taškų skirtumu. Lietuvos rinktinės žaidėjas D.Songaila Maskvos "CSKA" žaidęs 2002/03 metais po rungtynių atsakė į Rusijos žurnalistų klausimus.

Kada paskutinį kartą žaidėte Chimkuose?

Tikriausiai 2002- iasias. Ir nuo to laiko aš net tik Chimkuose, bet ir pačioje Rusijoje nei karto nebuvau. Tačiau sprendžiant iš automobilių spūsčių, čia niekas nepasikeitė. Iki arenos važiavom pora valandų. Nors atrodė, kad kiek čia važiuoti? Juk mes apsistojome Šeremeteve. Atrodo tik du žingsniai nuo Chimkų.

Lietuvos rinktinė pavėlavo į rungtynes ir jos prasidėjo pusvalandžiu vėliau. Ar tai įtakojo žaidimą?

Nemanau. Mes praradome kamuolį dvidešimt kartų. Štai jums ir pralaimėjimo priežastis. Taip pat įtakos turėjo ir Rusijos rinktinės nusiteikimas. Rusijos rinktinė norėjo pradžiuginti sirgalius.

Daugiausia jums teko dengti A.Kirilenką, dėl kurio prasižengėte penkis kartus. Ar A.Kirilenkos žaidimas jus nustebino ar "Jutos Jazz" jis žaidžia taip pat?

Rusijos nacionalinėje rinktinėje A.Kirilenka tikras lyderis. Čia jis jaučiasi ir psichologiškai stipresnis, nes jam suteikta visiška laisvė. Jutos komandoje A.Kirilenkai skirtas kiek kitoks vaidmuo. Ten jis daugiau žaidžia kaip gynėjas, bet dėl to jis netampa mažesne žvaigžde net ir NBA mastu.

Kodėl nusprendėte šiais metais žaisti su rinktine?

Labai norėjau dalyvauti krepšinio čempionate, kuris rengiamas gimtinėje. Lietuvai tai labai svarbus renginys. Per paskutiniuosius metus taip pat labai pasiilgau ir krepšinio, nes Filadelfijoje daugiau sėdėjau ant suolelio. Noro ir jėgų dabar manyje visas vagonas.

Ar pralaimėjimas Rusijos rinktinei nesusilpnino tikėjimo Lietuvos komandos pergale Europos krepšinio čempionate?

Pralaimėti visada nemalonu. Dar tokiu rezultatu. Tai reiškia, kad rugpjūčio 19 Panevėžyje sieksime revanšo. Žiūrovų palaikymas bus mūsų pusėje. Na, o kokie sirgaliai Lietuvoje manau priminti nereikia. Tikiuosi, kad iki krepšinio pirmenybių dar spėsime pakelti sau nuotaiką. Pavyzdžiui, laimėdami prieš ispanus. "Eurobasket 2011" taip pat sieksime laimėti kiekvienas varžybas.

Ar laikote Ispaniją čempionato favorite?

Kai mes tapome Europos čempionais, tai finale būtent žaidėme su Ispanija. Jų komandoje jau tada buvo Pau Gasolis, Ch.Navara. Galvoju, kad jei ir šiemet finaliniame susitikime kovos Lietuva ir Ispanija, tai nieko nenustebins. Vis gi galimų favoritų ratas šiemet labai platus. Tai ir Prancūzija, Rusija, Serbija, Turkija. Neturėtume pamiršti ir Vokietijos, kurios gretose žais D.Novitzkis. Turnyre pamatysime beveik visus NBA  žaidžiančius Europos krepšininkus.

Kodėl nusprendėte žaisti Turkijos "Galatasaray"  klube?

Vasarą tapau laisvu agentu ir norėjau kaip galima greičiau apsispręsti, kur žaisiu kitą sezoną, nenorėjau atitrūkti nuo pasiruošimo krepšinio čempionatui. "Galatasaray" pasiūlymas man patiko dėl konkretumo. Mes labai greitai susitarėme dėl sąlygų, kurios mane puikiai tenkino.

O su NBA visai nutraukėte ryšius?

Sunku pasakyti. Jeigu koks NBA klubas ateityje pasiūlys man žaisti - sutiksiu. Taip bus geriau šeimai. Juk aš visuomet gyvenau JAV. Planuoju ten pasilikti ir kai baigsiu savo sportininko karjerą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų