Galingas L. Dončičiaus ir M. Tobey tandemas atvedė slovėnus į atrankos turnyro Kaune finalą

  • Teksto dydis:

Aleksandro Sekuličiaus auklėtiniai Kaune vykstančio turnyro pusfinalyje 98:70 sutriuškino Venesuelos krepšininkus ir pateko į finalą.

Mike‘as Tobey dominavo tiek po krepšiu, tiek prie tritaškio linijos, Luka Dončičius maitino komandos draugus perdavimais ir mėtė savo firminius tritaškius atšokus, o jų vedama Slovėnijos rinktinė atsidūrė per žingsnį nuo Tokijo olimpinių žaidynių.

Pirmoje pusėje slovėnams niekaip nepavyko susikrauti apčiuopiamo pranašumo: nors ir L. Dončičiaus bei M. Tobey duetas per pirmą mačo pusę kartu surinko 29 taškus, o Dalaso „Mavericks“ žvaigždė į kairę ir į dešinę dalino juvelyrinius perdavimus, Venesuela nepasidavė.

Vedami 10 taškų surinkusio Pedro Chourio ir 7 pridėjusio Jose Vargaso, venesueliečiai žaidė „bėk ir mesk“ krepšinį bei vis užklupdavo slovėnus nepasiruošusius, vėluojančius gynyboje.

Pietų Amerikos atstovų sukeltas spaudimas atsispindėjo ir per vieną minutės pertraukėlę, kuomet slovėnų strategas A. Sekuličius išrašė pylos savo auklėtiniams.

„Jūs visiškai nedarote savo darbo gynyboje, jie mus žudo“, – pertraukėlės metu siuto slovėnų treneris.

Po dviejų kėlinių švieslentėje degė 48:41 skaičiai. Trapią persvarą turėjo Europos čempionai.

Po pertraukos slovėnai atsibudo ir vedami L. Dončičiaus surengė spurtą 10:0 bei po Lukos klasika tapusio tritaškio atšokus susikrovė 20 taškų pranašumą (67:47), kurį išlaikė ir padidino mačo pabaigoje.

Vis dėlto Slovėnijai pergalė pareikalavo aukų: trečiajame kėlinyje kovodamas dėl kamuolio čiurną pasitempė Denverio „Nuggets“ rungtyniaujantis Vladko Čančaras.

Puolėjas nekilo nuo parketo ir teisėjams teko sustabdyti rungtynes. Čančaras aikštelę paliko šokinėdamas ant vienos kojos.

Venesuelos ekipos gretose išsiskyrė Michaelas Carrera, kurio sąskaitoje per 26 minutes buvo 16 taškų (5/8 dvit., 1/3 trit., 3/3 baud.), 6 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 18 naudingumo balai.

Dėl bilieto į olimpiadą slovėnai sekmadienį susikaus su šeimininkais lietuviais arba Lenkija.

Slovėnija: Mike'as Tobey 27 (8/12 dvit., 3/5 trit., 12 atk. kam., 35 naud.), Luka Dončičius 23 (4/6 dvit., 3/5 trit., 6/11 baud., 9 atk. kam., 13 rez. perd., 4 kld., 31 naud.), Zoranas Dragičius 12 (2/3 trit., 5 atk. kam.), Edo Muričius 7.

Venesuela: Pedro Chourio (4/13 trit.) ir Michaelas Carrera (5/8 dvit., 6 atk. kam.) po 16, Davidas Cubillanas 10 (2/5 trit.), Jose Vargasas 9.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikinimai Slovėnijai ir...linkėjimai lietuviams žaisti su galva ir ypač susikoncentravusiais visas rungtynes dėl pirmos vietos [ su lenkais tikrai nebus vargo...]. Tik ne taip , kaip jie paprastai žaidžia ir kaip sužaidė devyniolikamečiai, kai pirmauja dviženkliu taškų skaičiumi ir...pradeda maivytis, skubėti, nervuotis [ kaip ir vyrų rinktinėje, taip ir čia "varinėtojas -lyderis" prdarė begalę klaidų ] Nesunku porą valandų būti koncentruotais į žaidimą ir normalų metimą [ o ne šveitimą belekur link kašio...]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių