Pereiti į pagrindinį turinį

Į JAV sugrįžęs W. Cherry: pradžioje nesupratau, ko nori G. Krapikas

2015-06-17 06:56
Willas Cherry (su kamuoliu).
Willas Cherry (su kamuoliu). / euroleague.net nuotr.

Šnekusis Kauno „Žalgirio“ legionierius Willas Cherry sugrįžęs į gimtinę davė interviu savo šalies žiniasklaidai, kur pasidalijo mintimis apie Lietuvoje praleistą pusmetį.

Įpusėjus sezonui prie „Žalgirio“ prisijungęs 24-erių metų 185 cm ūgio amerikietis ilgainiui pritapo prie komandos ir padėjo jai tapti Lietuvos čempione, tačiau prisipažino, kad adaptuotis europinėje krepšinio sistemoje nebuvo paprasta.

„Žaisti man teko vos atvykus į Kauną, neturėjau laiko sėdėti ir žiūrėti. Žaidimas buvo greitas, nes treneris pakaitomis leisdavo į aikštę visus tris įžaidėjus. Kartais man nebuvo aišku, ką jis nori pasiekti. Procesas nebuvo greitas, nes treneris mėgino perprasti mane, o aš – jį ir Europos krepšinį. Tačiau ilgainiui komandą valdyti buvo patikėta man“, – sakė W.Cherry.

Žaidimo NBA lygoje patirties turintis W.Cherry liko patenkintas Lietuvoje praleistu laiku. „Tai buvo puiku. Lietuva – krepšinio šalis, kur visi tikrai myli šią sporto šaką. Atmosfera Kauno arenoje – lyg per NCAA varžybas, tiesiog beprotiška. Tai tikrai yra krepšinio šalis“, – pažymėjo W.Cherry.

Anot krepšininko, dabar jis mėgins vėl sugrįžti į NBA lygą, o jeigu to padaryti nepavyks, jo karjera ir vėl gali pasukti į Europą.

Eurolygoje su „Žalgirio“ marškinėliais W.Cherry aikštėje pasirodė per 15 rungtynių, kurių metu ant parketo vidutiniškai praleido po 18 min., pelnė po 6,3 taško, atkovojo po 2,4 kamuolio ir atliko po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

LKL čempionate W.Cherry statistika buvo panaši: vidutiniškai 6,6 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų