A.Sabonio argumentai nugalėjo: rinktinės vairas patikėtas D.Adomaičiui

„Televizijos kamerų tiek, kiek per Seimo rinkimus, nors jie jau lyg ir pasibaigę“,- gūžčiojo pečiais Savanorių prospekte įsikūrusio biurų pastato darbuotojos. Tame pat aukšte esančią Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinę antradienį užplūdo žurnalistų minia, norėdama sužinoti atsakymą į vienintelį klausimą.

Posėdis, kuriame turėjo paaiškėti kas perims Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairą, antradienį prasidėjo emocingai. Prieš prasidedant LKF Vykdomojo komiteto posėdžiui federacijos būstinėje kilo diskusijos apie rinkimų formą.

„Turi būti kažkokia demokratija. Turi būti kandidatai, svarstymas, o ne vienas pretendentas ir viskas. Mes juk nieko nežinome“, - LKF prezidentui Arvydui Saboniui priekaištavo komiteto narys Vydas Gedvilas.

Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos vieno vadovų mintys buvo išgirstos. LKF atstovai jau oficialiai iškėlė Dainiaus Adomaičio kandidatūrą. Tuo tarpu V.Gedvilas, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius bei keletas kitų palaikė Rimo Kurtinaičio kandidatūrą.

Po ilgų, daugiau nei dvi valandas trukusių diskusijų, surengtas balsavimas, kuriame įtikinamai nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ klubo vairininkas D.Adomaitis. 42 metų strategui, surinkusiam net 10 iš 14 balsų, ir bus siūloma tapti Jono Kazlausko įpėdiniu. Pastarasis treneris atsistatydino po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kuriose jo auklėtiniai nepateisino lūkesčių – suklupę ketvirtfinalyje liko septinti. Pats D.Adomaitis posėdyje nedalyvavo, nes su komanda rengėsi antradienį uostamiestyje vykusioms FIBA Čempionų lygos rungtynėms su Varezės „Openjobmetis“ (Italija) klubu.

Iš Šakių kilęs D.Adomaitis per žaidėjo karjerą pradėjo dar legendinėje Vilniaus „Statyboje“, bet bene didžiausius laimėjimus pasiekė 1998 ir 1999 metais, kai su Kauno „Žalgiriu“ tapo R.Saportos taurės, o vėliau ir Eurolygos čempionu. 2000-aisiais su Lietuvos rinktine jis užkopė ant prizininkų pakylos trečiojo laiptelio Sidnėjaus olimpiadoje.

Trenerio karjerą buvęs taikliarankis puolėjas pradėjo 2009, kai tapo Slupsko „Energa Czarni“  trenerio asistentu, o vėliau jau pats dvejus metus vadovavo šiai ekipai. 2012 m. jis persikėlė į kitą Lenkijos klubą Vloclaveko „Anwil“, tačiau jame ilgai neužtruko ir sezono pradžioje buvo atleistas. 2012–2014 m. D.Adomaitis dirbo tėvynėje. Iš pradžių Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo trenerio asistentu, o 2014 m. pavasarį pats perėmė šios ekipos vairą. Netrukus jį aplankė ir pirmieji ryškesni pasiekimai. D.Adomaičio diriguojama Klaipėdos „Neptūno“ ekipa praėjusį sezoną  netikėtai tapo Lietuvos vicečempione, aplenkdama kur kas turtingesnį Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą. Be to, jis sezoną prieš tai atvedė kuklų Utenos „Juventus“ klubą iki šalies čempionato bronzos medalių.

LKF rinkimuose Kantu „Red October“ (Italija) dirbantis R.Kurtinaitis gavo 3 balsus. Vienas delegatas susilaikė, o tarp kandidatų paminėtas Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis palaikymo nesulaukė.

„Palaikiau R.Kurtinaičio kandidatūrą. Kodėl? D.Adomaitis yra labai geras strategas, tai – ateities treneris. Tačiau bijau, kad jis būdamas tokio jauno amžiaus tiesiog „nesudegtų“. Kaip žinote, krepšinio sirgaliai ir visuomenė pas mus yra negailestingi. Jeigu jis nepateisinsi sirgalių dedamų vilčių, ta karjera gali greitai pasibaigti“, – nuogąstavo V.Gedvilas.

Tuo tarpu LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas neslėpė, jog federacijos sąraše pirmuoju numeriu buvo įrašytas „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius. Tačiau jis iškart pranešė kol kas norįs susitelkti darbui klube ir daugiau laiko skirti šeimai.

Posėdyje išrinktas ir šalies moterų krepšinio rinktinės strategas. Juo vėl tapo 33 metų Mantas Šernius. Kinijoje dirbantis treneris gavo 12 iš 14 balsų. Taip pat buvo iškeltos Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės ir Lino Šalkaus kandidatūros, sulaukusios po vieną balsą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių