Veterano pamokos LKL autsaideriams

Netrukus 37-ąjį gimtadienį švęsiantis Jonavos „CBet“ legionierius iš Kolumbijos Juanas Palaciosas žaidžia kaip geriausiais laikais. Jo individualus šou padėjo jonaviečiams pasiekti 16-ąją pergalę per 30 turų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliariajame sezone.

206 cm ūgio atletiškasis vidurio puolėjas J.Palaciosas surinko net 46 naudingumo balus, o jonavieičiai savo aikštėje 100:84 nepaliko šansų lygos autsaideriui Prienų „Labas GAS“ (3-27) klubui.

Nors galutinis "Cbet" pranašumas - solidus, mačas jonaviečiams anaiptol nebuvo lengvas.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai žaibiškai startavo 9:2, bet svečiai antrojo kėlinio pradžioje išlygino - 24:24. Netrukus šeimininkai vėl atitrūko (35:26), bet Igno Sargiūno pastangomis prieniškiai laikėsi netoliese. Trečiojo kėlinio pabaigoje Jonavos klubo pranašumas ėmė mažėti (69:73). Paskutiniame kėlinyje Prienų vyrai lygino rezultatą (73:73), o Laimonas Kisielius išnaudojo tik vieną baudą iš dviejų – 74:73. Net ir švaistant baudas Jonavos ekipa mažais žingsniais tolo (76:73), o Jeffery Garreto ir L.Kisieliaus dvi atakos paeiliui leido vėl jaustis užtikrinčiau – 84:75. J.Palaciosas rodė lyderystę ir gale artino savo klubą prie pergalės.

J.Palaciosas žaidė rezultatyviausias ir naudingiausias savo karjeros rungtynes „Betsafe-LKL“: per 34 minutes jo sąskaitoje buvo 36 taškai, 9 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai. Edvinas Šeškus pridūrė 16 taškų (8 atk. kam.). Šis gynėjas paskutinėmis mačo sekundėmis varžovams jau nebesiginant pelnė ir šimtąjį tašką. Tai papiktino Prienų klubo legionierių Jovaną Kljajičių, bandžiusį kibti į atlapus, jo nuomone, negarbingai pasielgusiam varžovui. Legionierių bandė raminti ir jonaviečių treneris V.Šeškus. Nugalėtojų gretose pastebimi buvo ir Evaldas Šaulys (12 taškų), Emmanuelis Lecomte’as (9 rez. perd.) ir Jeffery Garrettas (13 atk. kam.) – po 11.

„Labas GAS“ ekipai Ignas Sargiūnas įmetė 18 taškų, Jovanas Kljajičius 15 (1/6 trit., 7 atk. kam.), Justinas Jogminas 12, Rapolas Ivanauskas 11 (6 atk. kam.).

"Emocingos rungtynės, džiaugiuosi, kad davėme kovą, nors paskutiniame mače motyvacijos gali trūkti", - dėstė Prienų komandos vairininkas Tomas Gaidamavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių