Jubiliejinis LKL sezonas: žadama dar daugiau intrigų

  • Teksto dydis:

„Sezonas – jubiliejinis, lygai sueina 30 metų. Tai bus ypatinga šventė“, – teigė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) prezidentas Remigijus Milašius. Iki naujojo lygos sezono likus keletui dienų, buvo pristatytos turnyro naujovės, kurių šiemet bus nemažai.

Įgyvendino svajonę

Pirmosios 30-ojo LKL sezono kovos nugriaudės jau šį šeštadienį. Sostinėje surengtoje konferencijoje įžanginį žodį taręs R.Milašius pabrėžė šio sezono išskirtinumą – ypatingą jubiliejų ir naujų narių įsiliejimą.

„Šiemet turėsime dvylika komandų – įgyvendinau savo svajonę, kurią turėjau ateidamas čia savo programoje. Dvylikta komanda – „Gargždai“, laimėję NKL, pateko pas mus neturėdami salės. Mes, žiūrėdami į priekį, padarėme išimtį ir leidome žaisti Palangoje, kol nebus pastatyta salė“, – aiškino LKL prezidentas.

Tarp ryškiausių šio sezono akcentų R.Milašius paminėjo ir Alytaus „Dzūkijos“ klubo savininkų pasikeitimą. Iš buvusio krepšininko Tomo Pačėso klubo LKL licenciją nupirko verslininkas Gediminas Žiemelis.

„Dabar tai jau yra „Wolves“. Komanda sau kelia ambicingų planų, šiemet jų biudžetas apie 4 mln. eurų, prireikus gali ir padidėti. Toks įsiliejimas mums yra labai svarbus“, – kalbėjo lygos vadovas.

Rėmėjai nenusisuko

R.Milašius pasidžiaugė ir išaugusiu televizijos transliacijų skaičiumi.

„Šis sezonas bus ypatingas tuo, kad bus daugiau televizinių rungtynių, rodysime beveik 140 mačų. Sekmadieniais per BTV rodysime po dvejas rungtynes. Tai padės klubams plėtoti rinkodarą, atidirbti rėmėjams ir pritraukti naujų. Mes, kaip administracija, ieškome būdų, kaip padėti klubams, kad jie neturėtų problemų sezono metu“, – pasakojo pašnekovas.

Lygos generalinė direktorė Rasa Liuimienė padėkojo lygos partneriams, kurie nenusisuko net ekonomikos sunkmečiu.

4 mln. – tiek eurų šį sezoną bus lygos naujoko „Wolves“ klubo biudžete.

„Šiuo metu intensyviai formuojame kitų metų biudžetą ir matome, kad viskas brangsta, todėl esame dėkingi visiems savo partneriams, kurie nepabūgo sunkių nūdienos sąlygų. Tikime, kad pavyks viską įgyvendinti, kokybė nenukentės ir galėsime džiaugtis rezultatais visomis prasmėmis“, – teigė R.Liuimienė.

Išbandys naujoves

„Betsafe-LKL“ teisėjų vadovas Algimantas Pavilonis papasakojo, kokių naujovių išvysime arbitrų gretose.

„Planavome turėti 22 teisėjus, turėsime 21. Deja, iš jų trys negali judėti aikštelėje, treniruotis. Gaila, kad tarp jų yra patyrusių arbitrų. Tomui Jasevičiui, Olegui Barkovskiui ir Viliui Mačiulaičiui linkiu reabilituotis po operacijų. Tai galimybė kitiems pretendentams pasirodyti. Du arbitrai dirbs atrankinėse Čempionų lygos kovose – Gvidas Gedvilas ir Gintaras Mačiulis. Visus kitus irgi žinome, jie teisėjavo ikisezoniniuose turnyruose“, – dėstė A.Pavilonis.

Pasak jo, buvo išplėsta LKL taikomos skubios peržiūros sistemos techninė įranga. Vietoj keturių kamerų dabar bus dvigubai daugiau – aštuonios. Dalis jų bus skirta profesinei veiklai – žaidimo situacijų peržiūroms įvairiais kampais.

Su tituliniu lygos rėmėju „Betsafe“ buvo pasirašyta nauja ilgalaikė sutartis.

„Mūsų partnerystė išsivystė į draugystę. Su „Betsafe“ mes tapome draugais, tai įprasminame per turinio projektus, vienas ryškiausių pavyzdžių – visuotinė snaiperio atranka. Šiemet tai kelsime į dar aukštesnį lygį. Turime pamėgtą ir kertinį mūsų projektą – „Betsafe Mic‘d Up“, – apie pratęstą sutartį kalbėjo lygos vykdomasis direktorius Justinas Liaudinskas.

„Ryšys su lyga yra labai šiltas, džiaugiuosi, kad tęsiame bendradarbiavimą. Jaučiame lygos augimą, populiarumą, produktų pasiekiamumą žiūrovams, tai vertiname ir džiaugiamės būdami šalia“, – antrino „Betsafe“ vykdomasis direktorius Aurimas Šilys.

Buvo pristatytas unikalus projektas, kurį kartu su „Betsafe-LKL“ vykdys estų įmonė „Cryplect“.

„Pagaliau turėsime savo „Fantasy“ lygą, tai bus beprecedentis sprendimas – žaidimas bus susietas su skaitmeninėmis, kolekcinėmis NFT kortelėmis. Sirgalius kviesime kolekcionuoti žaidėjus skaitmeniniu formatu. Tas korteles bus galima įdarbinti „Fantasy“ žaidime. Su projektu startuosime lapkričio 6 d., kai žais „Rytas“ ir „Žalgiris“, – naująjį projektą pristatė J.Liaudinskas.

30-ojo „Betsafe-LKL“ sezono startas – rugsėjo 24 d. Tądien Prienuose į aikštę išbėgs „Labas GAS“ ir Jonavos „Cbet“ ekipos, o Kėdainiuose – vietos „Nevėžis“ ir Alytaus „Wolves“ komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių