LKL brolių akistatoje laimėjo jaunėlis

„Pasiekėme brandą kaip komanda“, - aiškino „Neptūno“ treneris Mindaugas Brazys. Jo diriguojami klaipėdiečiai „Betsafe-LKL“ pirmenybėse išvykoje sumetė net 94 taškus ir pranoko šeimininkus Prienų „Labas-GAS“ krepšininkus.

Prienų „Labas GAS“ 84:94 nusileido 15-ąjį laimėjimą iš 30 galimų pasiekusiam Klaipėdos „Neptūnui“.

Be diskvalifikuoto trenerio Mariaus Kiltinavičiaus žaidę šeimininkai rungtynes pradėjo spurtu 7:0 ir kėsinosi greitai pabėgti į priekį, tačiau svečiai atsitiesė. Rokas Gustys keletą kartų efektingai asistavo Matui Jogėlai, o „Neptūno“ persvara tapo dviženkle – 35:25.

„Labas GAS“ sugrįžo į kovą, o į ilgąją pertrauką juos išlydėjo iš savo aikštės pusės švystelėtas Kyano Andersono metimas (50:50).

Vėliau „Neptūnas“ susigrąžino iniciatyvą, bet gerą atkarpą surengė Domantas Vilys, susmeigęs du tritaškius paeiliui, o netrukus greitoje atakoje ir išlyginęs rezultatą – 74:74. Dar kartą rezultatą lyginti teko ir Karoliui Giedraičiui – 78:78. Mindaugo Brazio auklėtiniams dar kartą truktelėjus į priekį, šeimininkai prisivijo tik po greitos Dariaus Tarvydo atakos – 82:83. Paskutinę minutę Klaipėdos klubas jau buvo gerokai užtikrintesnis ir paskutinėmis atakomis net sugebėjo pasiekti dviženklę pergalę.

Efektyvią akistatą surengė priešingose barikadų pusėse atsidūrę broliai Tauras ir Matas Jogėlos. Vyresnėlis T. Jogėla Prienų klube buvo efektyviausias su 21 naudingumo balu, o jaunėlis M. Jogėla atsakė dvigubu dubliu – 17 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų.

„Labas GAS“ dar iki šio susitikimo buvo patyrę tris pralaimėjimus paeiliui, o „Neptūnas“ pergalių seriją pratęsė iki keturių.

„Labas GAS“: Kyanas Andersonas 14 (5 rez. perd.), Darius Tarvydas ir Tauras Jogėla (6 atk. kam.) po 13, Dominykas Domarkas ir Karolis Giedraitis po 11, Domantas Vilys 10, Jordanas Williamsas 8 (5 atk. kam., 4 klaidos).

„Neptūnas“: Matas Jogėla 17 (11 atk. kam., 30 naud. bal.), Žygimantas Janavičius (5 atk. kam., 10 rez. perd.) ir Mindaugas Girdžiūnas (4/8 tritaškių) po 15, Deividas Gailius 14, Rokas Gustys 11 (7 rez. perd.), Oskaras Pleikys 10 (5 atk. kam.).

„Nemačiau, kur buvo mūsų gynyba. Vien per pirmąją pusę praleidome 50 taškų. Puolime kažkiek energijos buvo. Po pertraukos ėmėme labiau laikytis taisyklių, bet galvoti apie pergalę buvo sudėtinga“, - kalbėjo M. Kiltinavičių prie Prienų komandos vairo pavadavęs Andrius Ulčickas.

„Gal kiek trūksta solidumo, bet su ribotomis pajėgomis pasirodėme neblogai. Patys žaidėjai kažkiek pasisaugojo. Klubas iškėlė tikslą užimti 6-ąją vietą, bet mane labiau domina auklėtinių žaidimas“, - sakė „Neptūno“ treneris Mindaugas Brazys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
Šiokia tokia pažanga,geriau negu nieko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių