Pereiti į pagrindinį turinį

„Kibirkšties-VIČI“ komanda paskutinėmis sekundėmis pralaimėjo „Sūduvos“ ekipai

2015-01-06 22:20
bckibirkstis.lt inf.
bckibirkstis.lt nuotr.

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkėms nepavyko pratęsti pergalių serijos 2015 metais. Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės treniruojamos Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionės, po įnirtingos kovos, išvykoje 71:73 nusileido praėjusio sezono sidabro medalių laimėtojoms Marijampolės „Sūduvos“ komandai. Sostinės komandai tai buvo 7 nesėkmė per 16 šio sezono LMKL rungtynių.

Pirmame kėlinyje nei vienai komandai nepavyko įrodyti savo pranašumo ir tik tikslesnės kelios paskutinės atakos leido po dešimties minučių pirmauti „Kibirkšties-VIČI“ komandai (17:15). Antrajame ketvirtyje rungtynių scenarijus buvo panašus, kovėsi dvi lygios komandos ir po dviejų kėlinių vienu taškų priekyje buvo aikštės šeimininkės (33:34).

Trečią kėlinį sėkmingiau pradėjo „Sūduvos“ komanda, kuri ketvirčio viduryje įgijo dviženklę persvarą (37:49) ir ją beveik išlaikė iki kėlinio pabaigos (47:56). Viskas sprendėsi paskutiniame ketvirtyje, „Kibirkšties-VIČI“ komanda tai priartėdavo (60:63), tai vėl vydavosi varžoves (60:67).

Likus pusantros minutės Indrės Dudėnaitės tritaškis išlygino rezultatą (69:69), tačiau marijampolietės atsakė tokiu pačiu metimu. Likus pusei minutės „Sūduvos“ gynėja Santa Okockytė pataikė tik vieną baudą iš dviejų ir komandas skyrė 2 taškai (71:73), tačiau Vilniaus klubo kapitonės Eglės Šniokaitės dvitaškis metimas buvo netikslus, o per likusį laiką (0:15 sek.) sostinės klubo krepšininkės nespėjo pražangomis stabdyti varžovių.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda šįkart pataikė vos 1 tolimą metimą iš 5 (20%), kai aikštės šeimininkės įmetė 9 tritaškius iš 21 bandymo (43%).

Rezultatyviausiai „Kibirkšties-VIČI“ komandoje žaidė Indrė Dudėnaitė. Puolėja per 36 minutes pelnė 16 taškų (6/9 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 1/1 baudos), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius.

Justina Kraujūnaitė įmetė 12 taškų (3 per.), Vitalija Kaminskytė – 11 (8 atk. kam.), Daugilė Šarauskaitė – 10 (6 atk. kam.), Ny Hammonds – 7 (3 rez. per.), Ieva Šimkutė (3 kld.) ir Akvilė Vitunskaitė po 6, Eglė Šniokaitė – 3 (1/6 dvitaškiai), o Vita Žilinskaitė ir Vita Gorobets taškų nepelnė.

„Sūduvos“ komandoje Iveta Šalkauskė įmetė 15 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, Santa Okockytė pridėjo 14 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus, o Sabine Dukate ir Laime Rickevičiūtė įmetė po 11 taškų.

Kitas rungtynes „Kibirkšties-VIČI“ merginos žais šeštadienį, kai Vilniuje priims Klaipėdos „Fortūnos“ ekipą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų