Pereiti į pagrindinį turinį

Kinų krepšinio legenda NBA buvo vadinamas ne savo vardu

2016-07-20 09:20

Neabejotinai geriausias Kinijos krepšininkas Yao Mingas išvykęs iš gimtinės visą karjerą NBA pirmenybėse buvo vadinamas ne savo vardu.

Yao Mingas
Yao Mingas / Scanpix nuotr.

Dabar jau 35-erių metų 229 cm ūgio buvęs krepšininkas atskleidė istoriją, kaip pirmaisias metais NBA lygoje susitaikė, jog bus vadinamas ne vardu, o pavarde.

„Pirmąją dieną Hjustono „Rockets“ komandoje treneriai man parodė ekipos rūbinę. Tuomet aš pirmą kartą pamačiau marškinėlius, ant kurių buvo užrašytas mano vardas. Niekada iki tol neturėjau tokių marškinėlių. 

Kai atvykau į NBA, visi ėmė mane vadinti Yao. Visi manė, kad toks mano vardas. Visgi Kinijoje pirmoje vietoje rašomos pavardės, o antroje – tėvų skirtas vardas. Mano draugai iš Kinijos mane vadino Mingu, o NBA aš tapau tiesiog Yao. Visi pradėjo į mane taip kreiptis, o aš jų nepataisiau. Buvau pernelyg drovus“, – istoriją atskleidė krepšininkas.

22-ejų metų iš Kinijos lygos į Hjustono komandą persikėlęs vienas geriausių pasaulio vidurio puolėjų prastai kalbėjo angliškai, tačiau jam stengėsi padėti komandos draugai. Kinas atskleidė, kad krepšininkai susitikimui su milžinu jau ruošėsi prieš jam atvykstant į komandą.

„Tuomet aš to nežinojau, tačiau po kiek laiko paaiškėjo, kad „Rockets“ prieš man atvykstant į Hjustoną pasamdė vietinio universiteto kinų profesorių, kuris komandos narius supažindino su Kinija. Visi buvo tokie draugiški ir stengėsi parodyti, kad turi žinių apie kinų kultūrą. Pavyzdžiui, kad kinai banko kortelę laiko abiem rankomis. Juokiausi, kai jie apie tai kalbėjo“, – pasakojo aukštaūgis.

Centras NBA pirmenybėse debiutavo 2002 metais, kuomet jį naujokų biržoje pirmuoju šaukimu pasirinko „Rockets“. Vidurio puolėjas 2011 metais dėl traumų turėjo baigti karjerą.

NBA pirmenybėse krepšininkas vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, atkovodavo po 9,2 kamuolio ir blokuodavo po 1,9 metimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų