Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai krepšininkai užkariauja JAV

2015-12-18 09:51

Nacionalinė koledžų atletų asociacija (NCAA) esanti Jungtinėse Valstijose nuolatos vilioja perspektyvius krepšininkus iš Lietuvos. Pietų Karolinos universiteto komandoje „Gamecocks“ rungtyniauja ir du klaipėdiečiai – Mindaugas Kačinas bei Laimonas Chatkevičius. Aukštaūgiai krepšininkai iš uostamiesčio tapo ekipos lyderiais ir vis labiau įsitvirtina už Atlanto.


 

Klaipėdiečiai M.Kačinas (nr. 25) ir L.Chatkevičius karaliauja po krepšiais. Klaipėdiečiai M.Kačinas (nr. 25) ir L.Chatkevičius karaliauja po krepšiais. Klaipėdiečiai M.Kačinas (nr. 25) ir L.Chatkevičius karaliauja po krepšiais.

Nacionalinė koledžų atletų asociacija (NCAA) esanti Jungtinėse Valstijose nuolatos vilioja perspektyvius krepšininkus iš Lietuvos. Pietų Karolinos universiteto komandoje „Gamecocks“ rungtyniauja ir du klaipėdiečiai – Mindaugas Kačinas bei Laimonas Chatkevičius. Aukštaūgiai krepšininkai iš uostamiesčio tapo ekipos lyderiais ir vis labiau įsitvirtina už Atlanto.

Specialiai dienraščiui „Klaipėda“ krepšininkai pasakojo, jog juos į Vlado Knašiaus krepšinio mokyklą vaikystėje atvedė tėvai. Bėgant metams perspektyvius žaidėjus pastebėjo treneris Marius Tamolis, kuris ir pasiūlė vaikinams vykti į JAV mokytis ir išmėginti jėgas NCAA.

Pietų Karolinos universitete viešbučių, restoranų ir turizmo vadybos besimokantys krepšininkai teigė, jog iš dėstytojų nesulaukia jokio palankumo.

„Taisyklės universitete yra labai griežtos, dėstytojai visiškai nekreipia dėmesio kas mes tokie ir kur rungtyniaujame. Visada turime laiku atsiskaityti, pasiruošti paskaitoms, kurių praleisti negalime. Tačiau jeigu ko nors nesupranti, bet kada gali kreiptis į dėstytojus, kurie net ir po paskaitų yra pasirengę padėti, pakonsultuoti“, – lyg susitarę sakė krepšininkai.

22-ejų puolėjas M. Kačinas yra rezultatyviausias komandos žaidėjas, kuris aikštelėje praleidžia po 30 minučių per rungtynes, pelno vidutiniškai po 14,4 taško ir po krepšiais atkovoja po 6,9 kamuolio. 22-ejų L. Chatkevičius rungtyniauja po 23 minutes, įmeta po 13,5 taško bei atkovoja po 4,5 kamuolio per susitikimą.

Krepšininkai atviravo, kad trejus metus sunkiai dirbo treniruočių metu, kol pelnė trenerių pasitikėjimą.

„Mes labai įtemptai treniravomės krepšinio aikštelėje ir treniruoklių salėje. Treneriai matė mūsų pastangas ir leisdavo žaisti vis daugiau minučių. Visa tai, ką pasiekėme šiandien yra juodo ir labai sunkaus trejų metų darbo rezultatas su reikliais treneriais. Po kiekvienų varžybų pasižiūrime statistiką. Atrodo, skaičiai neblogi, bet prisimeni, jog padarei keletą klaidų, kažkur laiku neužbaigei derinio, prametei iš po krepšio. Tačiau stengiesi vis tobulinti žaidimą. Toks jau tas krepšinis, niekada nebūsi tobulas“, – teigė klaipėdiečiai.

Šį sezoną Pietų Karolinos universiteto ekipa žengia be pralaimėjimų, visus varžovus šluoja iš kelio. Iškovojo devynias pergales iš tiek pat žaistų rungtynių. Taip pat laimėjo NCAA „Paradise Jam“ turnyrą. Tokia įspūdinga sezono pradžia šiam universitetui buvo tik 1970 metais. Tačiau lietuviai kuklinasi ir labai nedrąsiai kalba apie skambias pergales.

„Treneris Frankas Martinas išmokė, kad svarbiausias tikslas – artimiausios varžybos. Reikia susikoncentruoti ir susikaupti tik joms. Nesvarbu su kuo žaisi po savaitės ar mėnesio. Svarbiausia laimėti šiandien ir tik tada bus galima ruoštis kitoms rungtynėms. Kalbėti apie visą sezoną sunku, tačiau būtų labai geras pasiekimas patekti į NCAA „Kovo karštinės“ turnyrą, kuriame rungtyniauja stipriausios pirmenybių komandos“, – santūriai apie ateities planus kalbėjo L. Chatkevičius.

Laimonui antrino ir Mindaugas: „Manau, kad mūsų komandai šis sezonas bus ganėtinai geras. Visi kartu nuo pat vasaros pradžios treniravomės itin sunkiai. Kiekvieną dieną žaidėjai nori įrodyti savo vertę, todėl ekipoje yra didelė konkurencija.“

Šiais metais su Klaipėdos „Neptūnu“ rankomis sukirto NCAA pirmenybėse žaidęs Gilvydas Biruta. Galbūt kitą sezoną išvysime M. Kačiną ir L. Chatkevičių rungtyniaujančius uostamiestyje?

„Šiuo metu svarbiausias dalykas, kurį turime padaryti – tai baigti mokslus universitete. Kai laikysime diplomus rankose, tada jau galėsime galvoti apie ateitį. Žinoma, norėtume jėgas išmėginti profesionaliame krepšinyje. Lauksime klubų pasiūlymų. Tobulėsime. O galbūt vieną dieną sulauksime kvietimo ir į Lietuvos nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę. Atstovauti savo Tėvynei būtų tikra garbė“, – svarstė klaipėdiečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų