Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos "Fortūna" vilnietėms – neįkandamas riešutėlis (komentaras)

2014-01-31 20:15
Fortūnos inf.

Praėjusio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalių laimėtojos Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės šį sezoną jau penktą kartą palaužė Vilniaus "Jaunųjų talentų" ekipą. Šįkart klaipėdietės savų žiūrovų akivaizdoje viešnias iš sostinės nugalėjo rezultatu 68:55 (25:20, 10:12, 21:10, 12:13) bei į savo sąskaitą įsirašė dešimtąją pergalę LMKL čempionate.

Ramunės Kumpienės auklėtinės šįkart viešnias priėmė svetingai - komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo klaipėdietėms pirmaujant tik 3 taškais - 35:32, tačiau antroje rungtynių pusėje "Fortūna" įjungė aukštesnę pavarą - per trečiąjį kėlinį susikrovė dviženklę persvarą - 56:42 ir jau ramiai baigė rungtynes.

"Fortūną" į pergalę vedė Gabrielė Gutkauskaitė, pelniusi 20 taškų, Eglė Šikšniūtė pridėjo 18 taškų (13 atk. kam.), Lina Aglinskaitė - 15 (7 atk. kam.), Monika Grigalauskytė - 9 tšk. (7 atk. kam.).

Iš vilniečių išsiskyrė Laura Juškaitė, pelniusi 16 taškų, Evelina Mauraitė pridėjo 10, Justina Kraujinaitė - 9 tšk.

Klaipėdietės akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 53:27.

Komentaras

Ramunė Kumpienė (Fortūnos" vyr. trenerė): "Šį kartą vangiai į žaidimą įsiliejo ne startinio penketo žaidėjos. Bandžiau visas žaidėjas, tačiau nuolat turėjau į aikštę sugrąžinti komandos lyderes, kadangi atsarginių žaidėjų suolelio žaidimas manęs netenkino. Gaila, kad jaunos žaidėjos neišnaudojo progų pažaisti, pasitobulinti. Dėl nugaros skausmų šioms rungtynėms neregistravome Justinos Matuzonytės, tačiau po ilgos pertraukos į aikštę žengė Agnė Černeckytė. Ji jau bando įsilieti į žaidimą. Suprantu, kad nėra lengva po menisko operacijos, tačiau tikiu, kad ši žaidėja greitai vėl galės rinkti savo taškus, ką ji sugeba ir moka".

Pajūrio krepšininkės LMKL pirmenybėse kol kas užima ketvirtąją vietą.

Prieš tai klaipėdietės šią Vilniaus ekipą jau buvo įveikusios keturis kartus: po du kartus LMKL čempionate ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre.

Uostamiesčio krepšininkės šiemet LKF taurės turnyre įveikė ne tik "Jaunųjų talentų" žaidėjas, bet ir pusfinalyje iš turnyro eliminavo Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" atstoves.

LKF taurės turnyro finale, kuris planuojamas kovo 30d. Panevėžyje, "Cido" arenoje, "Fortūna" greičiausiai susitiks su moterų Eurolygos dalyve ir LMKL čempione - Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipa.

Pirmąjį LKF taurės pusfinalio susitikimą vilnietės prieš Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ krepšininkes laimėjo solidžia persvara - 81:63 (26:17, 24:23, 16:12, 15:11). Atsakomosios šių komandų rungtynės vyks vasario 8 dieną Vilniuje, o į finalą paklius geresnį dviejų rungtynių taškų santykį turėsianti komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų