Susikrimtęs Š. Jasikevičius: šita pergalė nesaldi

„Pergalė tikrai nesaldi. Nemalonu, jog du kartus per tris dienas mus apstumdė ir norėjo labiau laimėti, geresnį krepšinį žaidė už mus. Reikia pripažinti, jog ir geriau treniruoti buvo“, - nelinksmai dėstė Šarūnas Jasikevičius po auklėtinių laimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele“) turnyre prieš „Šiaulius“.

Nepaisant pergalės 85:79 pirmajame ketvirtfinalio mače „Žalgirio“ vairininkas liko nepatenkintas ekipos žaidimu. Tuo tarpu jo kolega Antanas Sireika buvo pakilios nuotaikos. Treneris santūriai pagyrė mače sužibėjusį aukštaūgį Roką Gustį.

„Aš džiaugiuosi, bet niekada nenoriu girti. Sezono pradžioje buvo toks malonus, tvirtas vyras. Nenoriu apkalbėti, bet noriu, jog taip žaistų visada. Tai tikrai nebuvo pati geriausia jo versija. Yra dalykų, kuriuos jis gali daryti geriau“, – sakė jis.

„Gerai, kad laimėjome, bet yra pralaimėjimai, kurie džiugina ir yra pergalių, kurios nedžiugina. Tikriausiai tai buvo pastarasis variantas“, – savo ruožtu tvirtino Šarūnas Jasikevičius.

– Koks yra pozityvas, neskaitant to, kad laimėjote?

– Pozityvas tai, kad visi žaidėme, ką ir planavome. Aišku, norisi laimėti, tai čia nebuvo kažkoks žūtbūtinis dalykas. Laukia dar mačas Kaune. Norėjosi, kad žaistų tie, kuriems galbūt kažkas nepasisekė sekmadienį (prieš tai „Šiauliams“ sensacingai pralaimėtoje LKL akistatoje Kaune). Kai kuriais variantais gaunasi, kai kuriais – nesigauna. Yra, kaip yra. Džiugu, kad kai kurie žaidėjai ateina labai užsivedę. Kitus man sekasi sunkiai užkurti.

– Kiek džiugina geras Nigelo Hayeso pasirodymas puolant?

– Nigelas Hayesas šiai dienai žaidžia nepastoviai, bet mes matome geresnius procentus pastaruoju metu. Žaidžia jis panašiai: išlaiko solidumą gynyboje, puolime, visą laiką yra teisingoje vietoje, kas yra svarbu. Reiškia, kad jis netrukdo komandos draugui kažką daryti ir atsiskleisti. Kai dar taip pataiko – super. Tikiuosi, kad tai yra didžiulis žingsnis jam.

– Varžovai atkovojo 26 kamuolius puolime. Kaip paaiškinti tokį stulbinamą rezultatą?

– Pasakiau žaidėjams, kad čia nereikia trenerio. Mes žaidžiame 35 minutes su sistema ruošdamiesi prieš ALBA ir vienas iš tos sistemos pranašumų yra tas, kad tu esi geresnėje pozicijoje atsikovoti kamuolį. Pateisinčiau juos, jeigu pasirinkčiau sistemą, kur mūsų aukštaūgiams reiktų vaikytis „Šiaulių“ žaidėjus prie 8–9 metrų ir tada neturi pozicijos sukovoti su varžovu. Neturiu čia pasiaiškinimo. Atkovoti kamuoliai yra noras, fiziškumas. „Šiauliai“ visus kartus laimėjo kamuolius, tai truputį skaudu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių