Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinį kauniečiai savo kiemuose žaidžia iki sutemų

2011-07-14 19:31
Krepšinį kauniečiai savo kiemuose žaidžia iki sutemų
Krepšinį kauniečiai savo kiemuose žaidžia iki sutemų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kiek Kauno daugiabučių kiemuose yra krepšinio aikštelių? Savivaldybė tokių duomenų neturi. Be to, dalį sporto zonų senokai užėmė automobiliai, kitur stūkso nulaužti krepšinio stovai, nėra lankų.

Pasigenda apšvietimo

Ten, kur išlikusi bent minimali krepšiniui reikalinga įranga, vakarais susirenka būriai jaunuolių. "Žaidžiame, kol sutemsta. Norėtųsi ilgiau, tačiau aikštelės neapšviestos", – teigė Šilainiuose vienoje aikštelių sutikta vaikinų grupelė.Kalniečiuose, senoje aikštelėje, kamuolį į asfaltą mušinėję kauniečiai Marius Katleris ir Evaldas Raspochas pasakojo, kad  dažniau sportuoja prie mokyklų įrengtose aikštelėse, kur paklota nauja danga, įrengti nauji stovai ir yra bent minimalus apšvietimas.

"Jose galima žaisti iki vėlaus vakaro, kol užgęsta šviesos ir nebesimato kamuolio. Senosios aikštelės – visiškai neapšviestos", – pastebėjo jaunuoliai. Vaikinai  apgailestavo, kad Kalniečiuose trūksta atvirų krepšinio aikštelių.

Įtartinos kompanijosApsilankius krepšinio aikštelėje Šiaurės prospekte buvo galima pastebėti besimėtančius tuščius mineralinio ir alaus butelius. "Aikštelėse lankomės retai, nes jos labai netvarkingos. Susirenka jaunimo, prišiukšlina, nors prie pat konteineris stovi", –  piktinosi trečioko Sauliaus močiutė Elena Miseckienė.

Moteris teigė, kad bijotų išleisti anūką vieną žaisti krepšinio: "Vakar buvome atėję, bet pasirodė vyresnės mergaitės ir išvarė anūką. Joms buvo 11–12 metų. Jos net  nekreipė dėmesio, kad yra šalia suaugęs žmogus."

Pensininkai nepatenkinti

Daugiabučių kiemuose įrengtos krepšinio aikštelės kartais tampa jaunimo ir pensininkų konfliktų židiniu. Vyresnio amžiaus kauniečiai mojuoja taisyklėmis, kuriose nurodyta, kad "buitinis triukšmas (jam priskiriamas ir kamuolio bumbsėjimas) draudžiamas nuo 18 iki 6 val."

"Pastebiu, kad pagyvenusių žmonių nepakantumas kasmet tik didėja. Kai pernai sulaukiau vienos gyventojos grasinimų nupjauti krepšinio stovą, buvau nustebinta, kad priežastis – kamuolio bumbsėjimas", – pasakojo į "Kauno dieną" paskambinusi skaitytoja.

Pinigai. 2007 m. savivaldybė už 7 mln. sutvarkė 27 krepšinio aikšteles ir 22 mokyklų sales.

Administratorių iniciatyva renovuotos Šilainių, Dainavos bei Centro seniūnijose esančios krepšinio ir sporto zonos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų