L. Kleiza: trijulių krepšinis yra pats natūraliausias

  • Teksto dydis:

Olimpine sporto šaka tapęs trijulių (3x3) krepšinis dideliais žingsniais žengė ir į Lietuvą - dar rudenį buvo išrinkta Lietuvos šimtmečio rinktinė, o vasarį buvo pristatytas Lietuvos atvirasis 3×3 krepšinio čempionatas, kurį sudarys net penki etapai, o viską vainikuos aukščiausio lygio tarptautinis „Kaunas Challenger 2018“ turnyras.

Renginį kartu su Lietuvos krepšinio federacija organizuojančių „Sporto namų“ įkūrėjas Linas Kleiza taip pat džiaugėsi atsiradusiu dėmesiu trys prieš tris krepšiniui bei tikino, kad galimybė patekti į olimpines žaidynes, stipriai motyvuos krepšininkus.

„Trys prieš tris krepšinis dabar jau yra olimpinė sporto šaka, tad aišku, orientuojamasi yra į tai, tačiau tuo pačiu, tai nėra tik galimybė dalyvauti olimpinėse ar iškovoti medalius. Visų pirma, tai yra galimybė į krepšinį įtraukti dar daugiau žmonių, o mėgėjams tai yra galbūt vienintelis šansas patekti į olimpines žaidynes ir manau, kad tas šansas turėtų paskatinti žmones sportuoti dar labiau. Dėmesys šiai sporto šakai į naudą išeis visiems, o galimybė turėti dar daugiau krepšinio per Tokijo olimpines žaidynes atrodo viliojančiai“, - pasakojo 33-ejų L. Kleiza.

Šiaurės Amerikos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) bei stipriausiuose Europos krepšinio klubuose per savo karjerą rungtyniavęs kaunietis pripažino, kad iki šiol jam buvo keista, kad Lietuvoje ši sporto šaka nesulaukdavo dėmesio. Pasak Vilniaus „Lietuvos ryto“ viceprezidento, Lietuvos atvirasis 3×3 krepšinio čempionatas Lietuvai išeis į naudą.

„Žinant skaičius, kiek žmonių sportuoja ir žaidžia krepšinį po darbo ar šiaip laisvu laiku, buvo tikrai keista, kad Lietuvoje trys prieš tris krepšinis neturėjo nei dėmesio, nei profesionalios ir tikėkimės, stiprios lygos. Apskritai, kiek teko stebėti, trys prieš tris krepšinis yra pats natūraliausiais. Žaisdami jį žmonės labai įsijaučia, visada kovoja iš visų jėgų ir manau, kad dėl to lietuviai gali eiti toli, o visa pristatyta Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato sistema yra labai gera. Pati idėja, kad etapai keliauja per skirtingus miestus, padės pritraukti didesnę masę žmonių. Aišku, toks turnyras Lietuvos istorijoje yra pirmasis, bet tikrai bus labai įdomu sekti kovas ir pamatyti ne tik mūsų lygį, bet ir stipriausių Europos komandų. Į Šiaulius atvyks užsienio ekipų ir tai tik dar kartą įrodo, kad Lietuvos vardas krepšinio pasaulyje yra žinomas ir gerbiamas“, - džiaugėsi krepšininkas.

Prieš Lietuvos atvirojo 3×3 krepšinio čempionato pradžią, Lietuvos krepšinio federacija paskelbė apie konkursą, kuris yra skirtas sporto bei bendrojo ugdymo mokykloms. Gausiausiai čempionato metu dalyvavusios mokyklos lauks neeilinė galimybė - treniruotė su vienu iš Lietuvos rinktinės trenerių.

„Jaunimas yra pati svarbiausia dalis ir Lietuvos krepšinio federacija tuo labai rūpinasi. Tai į naudą išeis ne tik trys prieš tris krepšiniui, bet ir klubiniam krepšiniui ar Lietuvos rinktinėms. Labai smagu, kad vyksta tokios akcijos ir be jokios abejonės - jos padės pritraukti jaunus žmones“, - palaikymą naujai akcijai išreiškė buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių