Pereiti į pagrindinį turinį

L. Kvedaravičius: komandos turėtų dairytis Lietuvos trenerių

Linas Kvedaravičius: plaukikų palikti be baseino negalime
Linas Kvedaravičius: plaukikų palikti be baseino negalime / V.Skaraičio/BFL nuotr.

Šią vasarą liaupsinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ nuveikti darbai rezultatų kol kas neatneša. Jeigu sostinės krepšinio sistemos sukūrimas buvo sveikintinas ir ilgalaikio darbo reikalaujantis procesas, tai lietuvių pagrindu sudaryta ir stratego iš Argentinos vadovaujama reprezentacinė Vilniaus komanda skambių pergalių kol kas neskina.

Vilniečiai Europos taurės E grupėje savo sąskaitoje kol kas turi vos vieną pergalę iš 4 galimų o pastarąsias dvejas rungtynes namuose „Lietuvos rytas“ pralaimėjo ne pirmo ryškumo Rusijos ekipoms.

Negana to, pasitikėjimo savimi Marcelo Nicolos auklėtiniams nepridėjo ir nesėkmė vietiniame fronte, kuomet sostinės krepšininkai Kaune 70:79 nepasipriešino savo amžiniems varžovams „Žalgirio“ krepšininkams.

Žinomas krepšinio specialistas ir Vilniaus miesto vicemero pareigas šiuo metu einantis Linas Kvedaravičius tinklalapiui „BasketNews.lt“ tikino, jog „Lietuvos ryto“ problemos yra akivaizdžios, tačiau tuo pačiu ir pasidžiaugė vasarą atliktais klubo darbais.

– Kaip manote, kur šiuo metu slypi „Lietuvos ryto“ komandos žaidimo problemos?

– Aš manau, kad šioje situacijoje viena bėda nevaikšto, o jos yra kelios. Visų pirma, tai komandos nusiteikimas nėra pakankamas pergalėms. Taip, kartais atsiranda blyksniai, bet klubas visų rungtynių metu nesugeba išlaikyti užsidegimo. Taip pat pastebimas tiek trenerio, tiek ir žaidėjų nesuderinamumas.

– Galbūt šioje situacijoje veikia ir psichologinis faktorius?

– Be jokios abejonės, kad taip. Namuose pralaimėtos rungtynės slegia ne tik žaidėjus, bet ir trenerius. Nėra malonu prieš savus sirgalius du kartus nusileisti triuškinančiais skirtumais.

– Ko šiai komandai, anot jūsų, dabar labiausiai trūksta?

– Manau, kad trūksta supratimo, kur žaidėjai rungtyniauja ir dėl ko jie žaidžia. Tikiu, kad jie padarys išvadas, nes žaidime galima įžvelgti gerų blyksnių. Rungtynėse su „Zenit“ ekipa matėme geresnio žaidimo proveržių, todėl „Lietuvos rytas“ dar galėjo kabintis į tas rungtynes. Deja, to gero žaidimo vilniečiams pritrūko, tačiau matau, kad komanda tikrai turi potencialo.

– Pastaruoju metu nerimsta diskusijos dėl „Lietuvos ryto“ stratego M. Nicolos darbo. Ar manote, kad šios kalbos turi pagrindą?

– Aš manau, kad Lietuvoje mes turime pakankamai aukšto lygio trenerių, ir komandos turėtų dairytis būtent mūsų tautybės specialistų. Kalbant apie patį trenerį, mano asmenine nuomone, gaila, bet apie jo rezultatus kol kas nėra ką spręsti, nes jie netenkina nieko.

– Vasarą daug liaupsių susilaukė sostinės klubo komplektacija, tačiau siekti pergalių kol kas tai nepadeda. Kaip manote, ko „Lietuvos ryto“ sudėtyje trūksta?

– „Lietuvos rytui“ šiuo metu labiausiai trūksta agresyvaus sunkiojo krašto puolėjo ir traumuoto Artūro Gudaičio. Manau, kad aikštelėje esant A. Gudaičiui, vilniečių žaidimas būtų kiek kitoks. Tačiau sudėtis yra pajėgi ir galinti siekti aukštų tikslų.

Laprovittola taip pat yra labai pajėgus žaidėjas, kuris gali rungtyniauti aukščiausiame lygyje. Tačiau verta pastebėti, jog kol kas jis užsižaidžia su savimi. Argentinietis turėtų žaisti komandai, bet kol kas matome daugybę neparuoštų metimų ir sprendimus parodyti patį save.

– Ar įmanoma, kad į Lietuvos grandų akistatą šį sezoną dar sugrįš intriga?

– Intriga sugrįžti tikrai gali, nes lemiamos kovos prasidės tik pavasarį, o iki jo vilniečiai turi dar daug laiko. Rinka yra nuolat judanti ir klubas gali pasistiprinti keliais pajėgesniais žaidėjais. Manau, kad šį sezoną staigmenų dar sulauksime.

– Kalbant apie naująją Vilniaus krepšinio piramidę, kodėl ji sukurta tik dabar?

– Galbūt praeityje nebuvo supratimo tarp miesto valdžios ir pagrindinės komandos, o gal kiti veiksniai. Tačiau dabar mums pavyko susitarti su „Lietuvos ryto“ komanda dėl bendros vizijos. Vilniuje yra daug krepšinio mokyklų ir jose žaidžiančių vaikų, todėl ypatingai svarbu, kad jie matytų vietą, į kurią turėtų galimybę patekti ir kažką pasiekti.

Apatinė piramidės grandis yra mokyklos, kurios į RKL pirmenybes deleguoja geriausius savo žaidėjus, o komandoje dirba geriausi krepšinio mokyklų treneriai. Ta pati komanda rungtyniaus ir jaunimo Eurolygos turnyre, todėl labai svarbu, kad jie žaistų vieningai. Kitas jų žingsnis – žaisti NKL čempionate.

– NKL pirmenybėse rungtyniaujančioje „Perlo-MRU“ ekipoje galime pastebėti ir vyresnių bei daugiau patyrusių krepšininkų pavardžių. Ar nemanote, jog tai kertasi su pagrindine šios komandos idėja?

– Nemanau, vyresni žaidėjai turi įnešti daugiau stabilumo. Tiesa, reikia pridurti, kad tokių žaidėjų neturi būti dauguma – jie neturi sudaryti komandos pagrindo, o tiesiog padėti jai žaisti stabiliau.

– Ar galime tikėtis Vilniaus krepšinio piramidės vaisių jau artimiausioje ateityje?

– Šiuo metu Aistis Pilauskas jau yra registruotas pagrindinėje „Lietuvos ryto“ komandoje, todėl reikia tikėtis, kad ateityje tokių žaidėjų bus ir iš RKL bei NKL pirmenybių komandų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų