Lietuviai Eurolygoje: nuotaikos – skirtingos

Naują Eurolygos sezoną užsienio šalių klubuose pradėjo septyni Lietuvos krepšininkai, po pirmų mačų mūsiškių nuotaikos – skirtingos.

Tarp žiūrovų – princas

Donato Motiejūno atstovaujama Eurolygos debiutantė "Monaco" ekipa savo aikštėje 75:63 įveikė Atėnų "Panathinaikos" komandą.

Lietuvis per 17 minučių pelnė 10 taškų, tris kartus atkovojo kamuolį, atliko tris rezultatyvius perdavimus. Kitas "Monaco" naujokas Mike'as Jamesas surinko 11 taškų, šešis kartus atkovojo kamuolį, atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

"Žinome, ko tikėtis iš Eurolygos. Tai – labai konkurencingas turnyras. Norime, kad Monako žmonės mumis didžiuotųsi", – sakė D.Motiejūnas.

"Monaco" komandos sudėtyje taip pat yra buvę Kauno žalgiriečiai Leo Westermannas, Brockas Motumas.

Tarp rungtynių žiūrovų buvo ir Monako princas Albertas II.

Žinome, ko tikėtis iš Eurolygos. Tai – labai konkurencingas turnyras. Norime, kad Monako žmonės mumis didžiuotųsi.

Serbas vėl susižeidė

Maskvos CSKA su Mariumi Grigoniu svečiuose 74:84 nusileido Milano "AX Armani Olimpia" ekipai.

Kaunietis žaidė beveik 21 minutę, tepelnė 3 taškus (visus – baudų metimais), kartą atkovojo kamuolį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

"Pirmą rungtynių dalį gerai gynėmės ir atakavome, vėliau – viskas aukštyn kojomis: taiklumas suprastėjo, vien per ketvirtą kėlinį šešis kartus praradome kamuolį, nervinomės. Be to, varžovai buvo agresyvesni, pranašesni fiziškai", – aiškino CSKA vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis.

Koją susižeidė ir tikriausiai ilgam iš kovos rikiuotės iškrito CSKA vidurio puolėjas Nikola Milutinovas. 26-erių metų 212 cm ūgio serbas dėl peties traumos praleido pusę praeito sezono.

Nepasisekė: M.Grigoniui (kairėje) ir CSKA komandai Milane nepavyko sužaisti taip, kaip norėjosi. euroleague.net nuotr.

Čempionai – it turistai

Eurolygos čempionų titulą ginantys Stambulo "Anadolu Efes" krepšininkai svečiuose 69:82 pralaimėjo Madrido "Real".

"Pirmą kėlinį žaidėme siaubingai – neatlikome nė vieno rezultatyvaus perdavimo, šešis kartus suklydome. Kovą dėl kamuolio pralaimėjome iš viso 21:47. Į Madridą atvykome kaip į turistinę kelionę", – niršo Stambulo komandos strategas Erginas Atamanas.

Tel Avivo "Maccabi" savo arenoje, stebint daugiau nei 10 tūkst. sirgalių, 69:68 palaužė Miuncheno "Bayern" ekipą.

Pergalę lėmė du taiklūs Scottie Wilbekino baudų metimai, o varžovų bandymai išsigelbėti tritaškiais buvo nesėkmingi – nepataikė nei Deshaunas Thomasas, nei Darrunas Hilliardas.

Vakar sužaistos dar penkerios Eurolygos pirmo turo rungtynės: "Žalgiris" svečiuose susitiko su Vilerbano ASVEL, Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio atstovaujamas Sankt Peterburgo "Zenit" žaidė su Kazanės "Uniks", Vitorijos "Baskonia" su Tadu Sedekerskiu ir Roku Giedraičiu viešėjo pas Pirėjo "Olympiakos", "Barcelona" su Roku Jokubaičiu savo arenoje kovėsi su Berlyno ALBA, o Stambulo "Fenerbahce" – su Belgrado "Crvena zvezda".

Nežais: Ispanijos krepšinio legenda P.Gasolis, praeitą sezoną atstovavęs Š.Jasikevičiaus treniruojamai "Barcelonai", spalio 5-ąją turėtų paskelbti baigiąs žaidėjo karjerą. "Barcelona Basket" nuotr.

Įvertino galimybes

Eurolygos duomenimis, atsižvelgiant į pandemijos situaciją šalyse, daugiausia sirgalių turėtų sukviesti "Monaco", ASVEL ir "Maccabi" klubai – savo arenas gali užpildyti 100 proc.

"Žalgirio" galimybės – 75 proc. (daugiausia – apie 11,5 tūkst. žiūrovų). Taip pat 75 proc. aistruolių stebėtų ir "Uniks" rungtynes.

Prasčiausia padėtis – Belgrade: "Crvena zvezda" kol kas žais tuščioje arenoje. Pustuštės bus ir CSKA (galės įleisti vos 8 proc. gerbėjų) bei "Zenit" (7 proc.) salės.

"Bayern" galimybės – 88 proc., "Olympiakos" – 68 proc., "Real" – 60 proc., "Anadolu Efes" ir "Fenerbahce" – po 50 proc., ALBA – 45 proc., "Panathinaikos" – 44 proc., "Baskonia" ir "Barcelona" – po 40 proc.


Rezultatai

"Monaco"–Atėnų "Panathinaikos" 75:63 (22:15, 16:13, 18:16, 19:19). 2 151 žiūrovas. D.Andjušičius 17 taškų (4/4 tritaškių) / I.Papapetrou 16 taškų (6 atkovoti kamuoliai).

Milano "AX Armani Olimpia"–Maskvos CSKA 84:74 (21:29, 23:16, 18:14, 22:15). S.Rodriguezas ir S.Shieldsas po 17 taškų / I.Lundbergas 13 taškų (7 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai).

Madrido "Real"–Stambulo "Anadolu Efes" 82:69 (32:15, 18:20, 18:13, 14:21). 4 050 žiūrovų. T.Heurtelis ir G.Yabusele po 15 taškų / Sh.Larkinas 21 taškas (6 rezultatyvūs perdavimai).

Tel Avivo "Maccabi"–Miuncheno "Bayern" 69:68 (25:18, 15:14, 14:26, 15:10). 10 352 žiūrovai. S.Wilbekinas 28 taškai (4/6 tritaškių) / D.Thomas 15 taškų (7 atkovoti kamuoliai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
laukiu , kad šiandien Pasvalys "pakrautų" kauniečiams, tai gal prabustų...???

kaunietis

kaunietis portretas
Šiemet Žalgiris atrodo gana prastai. Kalnas lėtina žaidimą, Milas , kaip visada, metimus atlieka griūdamas , ne iš statinės padėties, prancūzas stengiasi tik puldamas , o iš geriausiai išgarsinto profesionalo amerikiečio , visai nekas.... Kalbant su kaimynais , net juokaujam, kad kauniečiai galėtų įsiprašyti pas Utenos klubą pasistažuoti ir pasimokyti kovingumo, bei ....pataikymo iš po krepšio [ iš dviejų taškų zonos ]. Man nepatinka ir Eurolygos klubo treneris, kuris , nesistengia įleisti į aikštę Lukašiūno ar Blaževičiaus , vietoje prastai žaidžiančių prancūzo ir amerikiečio, bei Milo .Jei toks atsidavimas , nejudrumas [ galite savo ir uteniškių žaidimą palyginti ], kamuolių neatkovojimas [nesimato pastangų ] ar prastas pataikymas iš arti [ toli ] bus ir toliau, graušime nagus....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių