Lietuviai kaupia jėgas, L. Dončičius tikisi sėkmės

"Planą turime, bandysime per kelias treniruotes ir kontrolines rungtynes kažkiek pasiruošti, kad atrodytume kaip komanda", – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Darius Maskoliūnas.

Rinktinėje – keturiolika žaidėjų

Mūsų šalies krepšininkų laukia ikiolimpinis atrankos turnyras, numatytas birželio 29–liepos 4 d. Kaune, "Žalgirio" arenoje.

Lietuviai A grupėje išmėgins jėgas su Venesuelos ir Pietų Korėjos rinktinėmis. B grupėje varžysis Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos krepšininkai. Kelialapis į Tokijo žaidynes teks tik turnyro laimėtojams.

D.Maskoliūno vadovaujamų pajėgų arsenale – keturiolika žaidėjų, nors anksčiau buvo penkiolika. Dėl sveikatos problemų rinktinei nepadės Edgaras Ulanovas.

M.Kalnietis kol kas treniravosi individualiai, priežastis – skaudanti čiurna. (Ž. Vingelio nuotr.)

Be to, iš Kanados neatvykusį Igną Brazdeikį pakeitė Regimantas Miniotas.

"Atstovauti savo gimtajai šaliai – mano svajonė, tačiau ši vasara be galo svarbi mano karjerai – privalau tobulinti savo žaidimą, gerinti fizines savybes, kad tinkamai pasiruoščiau NBA vasaros lygai. Mano pagrindinis tikslas – sutartis su NBA klubu kitam sezonui. Lauksiu, kada ateityje turėsiu galimybę prisijungti prie Lietuvos rinktinės", – teigė I.Brazdeikis.

"Po pirmo pokalbio su Ignu viskas atrodė gerai, vėliau jis pasirinko kitą sprendimą. Jo pozicija suprantama: nori įsitvirtinti NBA. Manau, norime, kad jam pasisektų", – reziumavo D.Maskoliūnas.

Rusai – su nuostoliais

Kitą savaitę numatytos dvejos lietuvių kontrolinės dvikovos: birželio 22-ąją – su Rusijos nacionaline ekipa, o 24-ąją – su Dominikos Respublikos atstovais. Rungtynės vyks "Žalgirio" arenoje.

Rusai į Kauną atvyks iškovoję dvi pergales Lenkijoje, kur 69:42 įveikė Tuniso komandą (11 taškų surinko Michailas Kulaginas) ir 78:63 – lenkus (20 taškų pelnė Timofejus Mozgovas).

Dėl įvairių priežasčių Rusijos rinktinei neatstovauja Aleksejus Švedas, Dmitrijus Kulaginas, Sergejus Karasiovas, Nikita Kurbanovas, Andrejus Zubkovas, Vitalijus Fridzonas, Dmitrijus Chvostovas, Joelis Bolomboy.

Neoficialių šaltinių duomenimis, dauguma šių krepšininkų nenori dirbti kartu su vyriausiuoju treneriu Sergejumi Bazarevičiumi ir komandos vadovu Sergejumi Panovu.

"Rinktinėje – tie žaidėjai, kurie nori atstovauti šaliai", – pabrėžė S.Bazarevičius.

G.Masiulis, tik birželio 11-ąją su Panevėžio "Lietkabeliu" baigęs LKL čempionatą, vėl kibo į darbus. (Ž. Vingelio nuotr.)

M.Tobey – Slovėnijos pasas

Jėgas tikrina kiti būsimo turnyro Kaune dalyviai, tarp jų – vieni favoritų slovėnai, kurių gretose – ir Luka Dončičius.

Per kontrolines rungtynes svečiuose be L.Dončičiaus pagalbos 2017-ųjų Europos čempionai Slovėnijos krepšininkai 94:80 privertė kapituliuoti kroatus. Nugalėtojams 20 taškų pelnė Jaka Blažičius (pataikė 4/8 tritaškių), 14 – Klemenas Prepeličius, 13 – Luka Rupnikas (5 rezultatyvūs perdavimai), 11 – Zoranas Dragičius (6 atkovoti kamuoliai), 10 – Edo Muričius.

"Įsitikinome, kad žengiame teisinga kryptimi. Mūsų žaidimas dar nėra tokio lygio, kurio norime, tačiau pamažu pasieksime tai, ko tikimės", – tvirtino J.Blažičius.

"Neabejoju, kad prisijungus L.Dončičiui ir Mike'ui Tobey vaizdas bus kitoks", – pridūrė Z.Dragičius. 213 cm ūgio vidurio puolėjui amerikiečiui M.Tobey šią savaitę buvo suteikta Slovėnijos pilietybė.

"Be krepšinio praleidau vos savaitę ir jau pasiilgau. Esu pasiruošęs ir tikiuosi, kad pateksime į olimpiadą, – kalbėjo L.Dončičius. – Žaisti rinktinėje visuomet yra garbė. Didelis nuostolis, kad su mumis nėra Gorano Dragičiaus, bet manau, kad mes vis tiek galime daug nuveikti."

Slovėnijos rinktinė į Kauną atvyks birželio 25-ąją.


Lietuvos rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Mantas Kalnietis, Tomas Dimša, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Marius Grigonis.

Puolėjai: Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Tadas Sedekerskis, Rokas Giedraitis, Domantas Sabonis.

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Regimantas Miniotas.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių