Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšininkų pergalių seriją nutraukė Slovėnijos rinktinė

2014-08-23 20:18
basketnews.lt
Lietuva – Slovėnija

Lietuvos rinktinės pergalių serija sustojo ties tryliktosiomis draugiškomis rungtynėmis. Jono Kazlausko auklėtiniai paskutinėse draugiško turnyro Slovėnijoje rungtynėse 72:74 (13:16, 22:26, 18:12, 19:20) nusileido šeimininkams slovėnams.

Prieš tai lietuviai buvo laimėję visus dvylika žaistų mačų.

Lietuvos rinktinė su slovėnais pasirengimo etape žaidė antrą kartą. Kaip ir Kaune, kur lietuviai laimėjo 80:76, taip ir Liublianoje intriga išliko iki pat mačo pabaigos.

Iki rungtynių pabaigos žaisti likus kiek daugiau nei dvi minutes Jaka Klobučaras aikštelės viduryje pavogė kamuolį iš Manto Kalniečio ir padidino slovėnų persvarą iki 5 taškų (71:66).

Visgi Kalnietis netrukus reabilitavosi – pataikė iš po krepšio, o kitoje atakoje smeigė tritaškį ir išlygino rezultatą (71:71).

Likus žaisti 57 sekundes vėl atsakė Klobučaras. Gynėjas įmetė tolimą metimą ir išvedė šeimininkus į priekį (74:71).

Kitoje atakoje Kalnietis išprovokavo pražangą, tačiau pataikė tik vieną baudos metimą (72:74).

Sėkmingai apsigynę lietuviai galimybe išlyginti rezultatą nepasinaudojo – Donatas Motiejūnas, likus žaisti 10 sekundžių, prametė iš po krepšio, o kamuolį atsikovoję slovėnai sudegino likusias sekundes.

Šiam mačui lietuviai neregistravo Jono Valančiūno ir Ado Juškevičiaus.

Tai buvo priešpaskutinis draugiškas mačas prieš pasaulio čempionatą Ispanijoje. Paskutines kontrolines rungtynes lietuviai sužais antradienį su Kroatijos krepšininkais.

Slovėnija bus lietuvių varžovė pasaulio čempionato D grupės varžybose.

Slovėnijos rinktinė: Domenas Lorbekas 18, Goranas Dragičius ir Jure Balažičius po 10, Alenas Omičius 9, Urošas Slokaras ir Edo Muričius po 8.

Lietuvos rinktinė: Mantas Kalnietis (6 rez. perd.), Darjušas Lavrinovičius (9 atk. kam.) ir Donatas Motiejūnas (7 atk. kam.) po 15, Jonas Mačiulis 10, Kšištofas Lavrinovičius 5, Mindaugas Kuzminskas ir Martynas Pocius po 4, Paulius Jankūnas ir Simas Jasaitis po 2, Renaldas Seibutis, Artūras Gudaitis ir Šarūnas Vasiliauskas taškų nepelnė.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų