Pereiti į pagrindinį turinį

M. Girdžiūnas apie rinktinės stovyklą: visada svajojau ten patekti

Mindaugas Girdžiūnas nėra daug kalbantis krepšininkas, tačiau tai nereiškia, kad jis ketina tyliai ir ramiai suktis tarp stipriausių Lietuvos krepšininkų nacionalinės rinktinės stovykloje.

Mindaugas Girdžiūnas (dešinėje).
Mindaugas Girdžiūnas (dešinėje). / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Trečiadienį 27 metų įžaidėjas pirmą kartą gyvenime gavo kvietimą į Lietuvos rinktinės stovyklą ir birželio 20-ąją kartu su kitais kandidatais pradės kovą dėl vietos dvyliktuke.

„Tikrai labai apsidžiaugiau, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ žinią apie kvietimą į rinktinę komentavo M. Girdžiūnas. – Visada svajojau ten patekti ir dabar belieka treniruotis, dirbti, ir gal net pavyks kažką daugiau pasiekti.“

Pastarosios kelios savaitės M. Girdžiūnui ir taip buvo saldžios. Gegužės pabaigoje jo komanda iškopė į LKL finalą, pusfinalyje dramatiškoje serijoje 3-2 eliminuodama Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Finale „Neptūnas“ Kauno „Žalgiriui“ pernelyg nepasipriešino, pralaimėdamas seriją 1-4, tačiau sidabro medalius klaipėdiečiai ant kaklų pasikabino su pasididžiavimu.

„Dabar džiaugsmas didesnis nei buvo tą dieną, kai pralaimėjome. Tada tikrai nežinojai – džiaugtis ar liūdėti. Dabar pagalvojus, buvo geras sezonas ir reikia tuo džiaugtis“, – sakė M. Girdžiūnas.

Ar šiemetinis sidabras brangesnis už 2014 metais iškovotą sidabrą?

„Abu savaip brangūs. Ten buvo pirmi medaliai, o šiemet jie buvo iškovoti daug sunkesniu keliu. Šiais metais gal kažkiek ir svarbesnis“, – pripažino M. Girdžiūnas.

Šis sezonas kitoks buvo ir pačiam M. Girdžiūnui. Sausio viduryje jis pirmą kartą profesionalo karjeroje patyrė traumą – mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ jam lūžo du riešo kaulai.

Krepšininko ranka buvo įtvirtinta gipse ir jis du mėnesius turėjo praleisti be krepšinio. Kaip paaiškėjo vėliau, tie du mėnesiai net išėjo į naudą.

Per 20 rungtynių iki traumos M. Girdžiūnas vidutiniškai pelnydavo po 8,6 taško, atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10,1 naudingumo balų.

Per 23 rungtynes po traumos jo rodikliai šovė iki 12,3 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 12,3 naudingumo balų.

„Šiek tiek atsiribojau nuo krepšinio, gerai padirbėjau su fizinio rengimo treneriu Benu Kentra, – du mėnesius be kamuolio prisiminė M. Girdžiūnas. – Grįžęs jaučiausi daug stipresnis. Ir, be abejo, labai daug lėmė trenerio pasitikėjimas.“

M. Girdžiūnas sezono pabaigoje buvo pagrindinis „Neptūno“ įžaidėjas ir ne kartą blykstelėjo puikiais pasirodymais. Balandžio 23-osios mače su Kėdainių „Nevėžiu“ jis pelnė 23 taškus ir surinko 29 naudingumo balus, taip sužaisdamas naudingiausias karjeros rungtynes.

Po poros savaičių, jau LKL atkrintamosiose, M. Girdžiūnas į „Šiaulių“ krepšį sumetė 7 tritaškius iš 7 ir išvedė savo komandą į pusfinalį.

Solidus buvo ir jo pasirodymas finale (vid. 10,8 taško, 2,2 rezultatyvaus perdavimo).

Būdamas 27 metų, M. Girdžiūnas pirmą kartą gyvenime vyks į vyrų rinktinės stovyklą. Jis neabejoja, kad jaudulio netrūks, bet po dviejų LKL finalų, žaidimo Eurolygoje ir Europos taurėje klaipėdietis bus ten, kur jam ir vieta.

„Be abejo, bus jaudulio, ir manau, kad tai normalu. Kiekvienas žaidėjas, pirmą kartą patekdamas į rinktinę, jaudinasi. Manau, tai normalu, bet viskas bus gerai“, – sakė M. Girdžiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų