Pereiti į pagrindinį turinį

M. Špokas apsisprendė: palieka plaukimą, grįžta į Krepšinio federaciją

2013-10-28 10:45
Į LKF ketinantis pereiti M. Špokas: nelengva pasakyti "viso gero, Rūta".
Į LKF ketinantis pereiti M. Špokas: nelengva pasakyti "viso gero, Rūta". / A.Koroliovo/BFL nuotr.

Lietuvos plaukimo federacijoje (LPF) – permainos. LPF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas įteikė prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų. Drauge jis pripažino, jog teiks savo kandidatūrą į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus postą. Naujasis krepšinio vadovas bus tvirtinamas trečiadienį Kaune vyksiančiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje.

Pirmadienį LPF internetinėje svetainėje pasirodė oficialus pranešimas, jog spalio 15 d. gautas M. Špoko prašymas jį atleisti iš užimamų pareigų nuo spalio 31 d.

„Iš tiesu prašymą įteikiau seniai, tik paskelbta apie jį dabar. Dar anksčiau buvau apsisprendęs vienaip ar kitaip, kad nuo kitų metų Plaukimo federacijoje nebedirbsiu. Tiesiog nebėra laiko visiems projektams, su kuriais dirbu. Be to, reikia skirti dėmesio ir šeimai. Ji brangiau už darbus“, - portalui kaunodiena.lt sakė M. Špokas.

Kauniečio teigimu, LPF jis palieka aukštai pakelta galva.

„Buvo noras padėti plaukimui. Manau, kad nuveikta ne taip ir mažai. Pasistūmėjome ir rezultatais, ir įvaizdžio, populiarumo prasme. Smagiausia, kad pakilo susidomėjimas ir pačia sporto šaka. Daugelis sako, jog bepigu surinkti daug žiūrovų, kai turime Rūtą Meilutytę. Tačiau plaukimo čempionatai Anykščiuose parodė, kad susidomėjimas smarkiai išaugo ir rungtimis, kuriose Rūta nedalyvauja. Tikiuosi, kad ši sporto šaka dar nepasiekė populiarumo viršūnės“, - kalbėjo M. Špokas.

Jis neslėpė ketinąs grįžti į krepšinį, kuriame dirbo organizuodamas Lietuvoje vykusį 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą, bei teiksiąs savo kandidatūrą trečiadienį Kaune vyksiančiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje.

M. Špokas neneigė kalbėjęs su LKF vadovybe, tačiau nesąs tikras, ar jo kandidatūra bus patvirtinta ir, ar jam tiks visos sąlygos.

„Vis tiek pirmiausia norėsiu sužinoti realią situaciją Krepšinio federacijoje. Reikės aptarti, su kuo konkrečiai tektų dirbti, norėčiau į komandą atsivesti ir savo žmonių. Juk ir plaukime mes su prezidentu Tomu Kučinsku nebūtume tiek daug nuveikę pavieniui. Tik suvieniję jėgas galime tikėtis aukščiausių rezultatų“, - dėstė M.Špokas.

LKF generalinio sekretoriaus vieta atsilaisvino po to, kai ją paliko Mindaugas Balčiūnas. Šias permainas lėmė konfliktas, kilęs tarp M. Balčiūno ir vyrų rinktinės trenerio Jono Kazlausko bei LKF vykdomojo direktoriaus Pauliaus Motiejūno.

Pastarasis iš LKF taip pat pasitraukė, susitelkdamas darbui Kauno "Žalgirio" klube. Su LKF viceprezidento postu atsisveikino ir verslininkas Antanas Guoga. Tuo tarpu LKF prezidentas Arvydas Sabonis, taip pat trenkęs durimis, vėliau persigalvojo ir sutiko likti prie federacijos vairo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų