Pereiti į pagrindinį turinį

M. Kalniečiui sėkmingai atlikta raktikaulio operacija

2014-08-28 15:08
M.Kalnietis
M.Kalnietis / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalius gerokai išgąsdinęs Mantas Kalnietis jau penktadienį gali būti išleistas į namus. Šiandien 27 metų 195 cm ūgio krepšininkui Kauno klinikose buvo atlikta išnirusio raktikaulio operacija.

Klinikų atstovų teigimu, maždaug 3 valandas trukusi operacija vyko pagal numatytą planą. Jos rezultatai bus įvertinti artimiausiomis dienomis, tačiau pagal pirmines išvadas – operacija pavyko. Pacientas jautėsi gerai, tad penktadienį gali būti išlydėtas namo.

Operaciją atlikęs patyręs ortopedas traumatologas Rimtautas Gudas pažymėjo, jog pati raktikaulio atstatymo procedūra nėra paprasta bei trunka gana ilgai. Juolab kad pacientui buvo ne tik išniręs vadinamasis raktikaulio distalinis galas, bet ir įplyšo šalia esantys raumenys.

Profesorius neslėpė, jog jo darbo atsakomybė buvo didesnė, nes operavo pagrindinę – dešiniąją – žaidėjo ranką, kuria jis atakuoja varžovų krepšį. O ir dėmesio įvykiui taip pat netrūko.

Prognozuojama, jog krepšininko reabilitacija truks nuo 3 iki 6 mėnesių. Jau aišku, kad šiemet lietuvis negalės padėti nei rinktinei, nei Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) klubui, su kuriuo turi galiojančią sutartį.

Kadangi M.Kalnietis susižeidė atstovaudamas rinktinei, Lietuvos krepšinio federacijai teks spręsti ir jo draudimo kompensavimo klausimus.

Pagrindinio savo įžaidėjo rinktinė neteko Pasaulio taurės varžybų išvakarėse. Praėjusį antradienį paskutiniame kontroliniame mače Zagrebe lietuvis jau pirmajame kėlinyje susidūrė su Kroatijos rinktinės aukštaūgiu Ante Tomičiumi ir, susižeidęs, buvo priverstas palikti aikštę. Jau kitos dienos popietę jis Kauno klinikose pateko į R.Gudo rankas.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų