Pereiti į pagrindinį turinį

M.Linartas: būtų neblogai jei sėkmė nusišypsotų ir mums

2011-07-20 13:24
M.Linartas: būtų neblogai jei sėkmė nusišypsotų ir mums
M.Linartas: būtų neblogai jei sėkmė nusišypsotų ir mums / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Mariaus Linarto treniruojamiems dvidešimtmečiams Europos čempionate kelias vis dar duobėtas. Antradienį mūsų jaunieji krepšininkai įkrito į Kroatijos rinktinės iškastą duobę. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje jau atrodė, kad iš tos duobės lipame, o gal net ir visai išlipome, turėdami aštuonių taškų persvarą, tačiau kroatai nepasidavė. Rungtynės baigėsi rezultatu 76:82.

Dvidešimtmečių rinktinės treneris Marius Linartas portalui diena.lt sakė, kad viena pralaimėjimo priežasčių galėjo tapti nesėkmingas paskutinysis kėlinys. "Pabaiga tokia, kad iš dvylikos metimų, kuriuos metėme iš po krepšio pataikėme tris. Manau, kad tai viena pagrindinių priežasčių kodėl šiandien pralaimėjome".

Kroatijos rinktinėje labiausiai sužibėjo net 25 taškus pelnęs Domagoja Bubalo."Visuomet kai ruošiamės rungtynėms išsirenkame rungtynių lyderius ir dažnai su tais lyderiais mums daugiau ar mažiau pavyksta susidoroti, bet kaip ir su ukrainiečiais taip ir šiose rungtynėse su kroatais sužibėjo tie žaidėjai, kurie kitose čempionato rungtynėse tikrai gerai nepasirodydavo. Bubalo žaisdavo startiniame penkete, tačiau niekuomet labai nepasižymėdavo. Jis yra vidurio puolėjas ir prieš mūsų rinktinės vidurio puolėjus sužaidė daug geriau,"- sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Lietuvos komanda dabar čempionate Ispanijoje kovoja dėl 13-16 vietų ir galimybės išlikti aukščiausiajame Eurpos divizione. "Norėtųsi, kad žaidėjai būtų daug stabilesni, nes dabar esame sudėtingoje psichologinėje būsenoje, prasta mūsų pozicija ir turnyrinėje lentelėje. Kiekvienas rungtynes reikia ieškoti žaidėjų, kurie būtų užsidegę žaidimu. Aš žinau, kad Dovydas Redikas, Augustas Peciukevičius yra kovotojai. Šiandien labai trūko Augusto, kuris šeštą žaidimo minutę gavo traumą. Be abejo į žaidimą įsitraukia ir kiti žaidėjai. Taip šiandien nutiko ir su Dariumi Tarvydu. Jis aktyviau žaidė puolime, tačiau pradėjo daryti daugiau klaidų gynyboje,"- mintimis apie rungtynes dalijosi M.Linartas.

Treneris apgailestavo, kad pergalė, kuri buvo jau beveik komandos rankose, taip lengvai išsprūdo žaidimo pabaigoje.

"Iš tikrųjų gal žaidėjams truputį trūksta patirties. Čempionate pirmą kartą dalyvauja penki žaidėjai. Jiemas, matyt, dar tikrai trūksta ir užsigrūdinimo ir patirties. Tačiau turėčiau pastebėti, kad kai kurie vaikinai tikrai įgavo daugiau drąsos. Pavyzdžiui ir Darius Tarvydas. Bet kai kuriems žaidėjams dar trūksta ramumo, budrumo. Kartais vaikinai nesugeba greitai ir laiku priimti racionalių sprendimų. Komandoje dabar yra taip, kad stipriname viena grandį, tai gauname per kitą. Jeigu kiekvienoje pozicijoje išliktume stiprūs, tikiu, kad rezultatai būtų daug geresni,"- svarstė M.Linartas.

Paklaustas ar nebaisu grįžti į Lietuvą be medalių treneris atsakė, kad komanda tikrai Ispanijos pajūryje nesiilsi ir daro viską taip gerai, kaip tik sugeba.

"Dabar mums svarbu nugalėti Austriją pakankamu taškų skirtumu, kad išsilaikytume savo vietoje. Na ir dar neblogai būtų, kad ta sėkmė ir mums bent truputį nusišypsotų,"- pokalbio pabaigoje pajuokavo Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės treneris Marius Linartas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų