Moksleivių krepšinio lygos „Žvaigždžių diena“ žada smagių intrigų

  • Teksto dydis:

Šią savaitę krepšinio mėgėjų keliai veda į Klaipėdą. Vasario 23-ąją uostamiestyje Pasaulio taurės turnyro atrankos rungtynes su Vengrija žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, o vasario 25-ąją klaipėdiečiai ir miesto svečiai išvys geriausius mūsų šalies jaunuosius talentus – į Klaipėdą sugrįžta Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LIDL-MKL) „Žvaigždžių diena“.

Apie 300 jaunųjų šalies krepšinio perliukų šeštadienį pabirs po LCC Tarptautinio universiteto sporto salę. Nuo 11 valandos ryto iki pat pavakarės arenoje šeimininkaus LIDL-MKL žaidėjai ir žaidėjos, jų treneriai bei teisėjai. Šiemet į renginį pirmą kartą buvo įtraukti visų amžiaus grupių – nuo 12 iki 19 metų krepšininkai. Proga pasidžiaugti švente šiemet suteikta ne tik stipriausio - A diviziono atstovams, bet ir žemesnių B ir C divizionų nariams. Jie varžysis ne tik pagrindinėse rungtynėse, bet ir 12-oje konkursų. „Bauduko“ rungtyje jėgas išmėgins jauniausieji dalyviai. 2×2 krepšinio duetuose berniukai kausis petis petin vienoje komandoje su mergaitėmis. Konkurse 1+2+3 nugalėtojus lems dalyvių taiklumas, iš įvairių zonų atliekant skirtingos vertės metimus. Ne mažiau taiklumo savybių prireiks net keturiuose snaiperio konkursuose, kuriuose rankos bei nervų tvirtumą demonstruos 15-os iki 18 metų vaikinai ir merginos. Žvaigždžių dienose tradiciškai daugiausia dėmesio sulaukia „Oro karaliaus“ konkursai. Ne išimtis - ir Moksleivių lyga.

„Norime pasidžiaugti, kad į šventę mums pavyko integruoti visų amžiaus grupių dalyvius. Ganėtinai skirtingi konkursai leis jauniesiems krepšinio virtuozams pademonstruoti įvairius krepšinio įgūdžius. Tad laukia įdomi ir dinamiška krepšinio šventė“, - neabejoja LIDL-MKL direktorius Petras Aleksonis.

Žvaigždžių rungtynių dalyviai ant parketo žengs pasikeisdami – kiekviename kėlinyje galynėsis vis kitos amžiaus grupės ekipos. „Baltiesiems“ ir „Mėlyniesiems“ diriguos broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. Tarp mačo dalyvių sirgaliai matys ir jiems galbūt jau pažįstamų veidų, kurie savuose čempionatuose vienaip ar kitaip groja pagrindiniais smuikais. Vienas tokių – 17-metis Nojus Radžius, neseniai metęs iššūkį geriausiems LKL tritaškininkams Karaliaus Mindaugo taurės „Snaiperio“ konkurse. Į jaunučių amžiaus grupės komandą įtraukta praeityje garsaus Lietuvos rinktinės gynėjo Rimanto Kaukėno dukra Venessa. Perspektyvi 14-metė neseniai debiutavo Vilniaus „Kibirkšties“ moterų komandoje.

Platesnė dalyvių informacija pateikiama LIDL-MKL svetainėje – www.mkl.lt.

Konkursų laureatai bus apdovanoti prizais, o visi dalyviai bus aprengti specialiai šventei skirtomis aprangomis. Žiūrovus linksmins DJ virtuozai, „Neptūno“ šokėjos bei specialūs renginio svečiai. Renginys bus transliuojamas tiesiogiai MKL feisbuko ir YouTube paskyrose.

„Moksleivių krepšinio lyga ir jos renginiai atlieka svarbų vaidmenį ugdant jaunuosius talentus. Užtenka prisiminti, jog lygos „Žvaigždžių dienose“ savo metu yra dalyvavęs ne vienas dabartinis Lietuvos rinktinės žaidėjas. Kas žino, gal ir šiemet pamatysime būsimų krepšinio žvaigždučių“, - kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas.

Pasak LIDL-MKL vadovo P. Aleksonio, „Žvaigždžių dienos“ maršrutas į Klaipėdą nusidriekė neatsitiktinai. Jo teigimu, gilias krepšinio tradicijas turintis miestas parodė didelį norą ir motyvaciją priimti šią šventę. Ypatingai šiltų žodžių nusipelnė Klaipėdos savivaldybės sporto skyriaus vadovė Rasa Rumšienė, kuri davė gerą toną ir iniciatyvą šios šventės užuomazgai. Miesto savivaldybės suvienyti vardan bendro tikslo dirbo Klaipėdos "Neptūno" bei Gargždų krepšinio klubai, LCC universiteto ir V. Knašiaus krepšinio mokyklos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių