NBA legionieriai pažadėjo padėti krepšinio rinktinei

  • Teksto dydis:

„Jie atvyks į komandą ir neabejotinai bus pagrindinės mūsų figūros tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis, susitikęs su Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubams atstovaujančiais lietuviais.

Pristatė planus

K.Maksvytis, viešėdamas JAV, susitiko su Jonu Valančiūnu (Naujojo Orleano „Pelicans“), Domantu Saboniu (Sakramento „Kings“) ir Ignu Brazdeikiu (Orlando „Magic“).

„Pasikalbėjome apie jų sveikatą, besibaigiantį NBA sezoną, artėjančios vasaros planus, – pasakojo Lietuvos nacionalinės komandos vyriausiasis treneris. – Jiems pristačiau būsimą rinktinės pasiruošimo grafiką – treniruočių stovyklą, draugiškas rungtynes, atrankos į pasaulio čempionatą varžybas. Mane nuramino, kad Domanto trauma nebuvo labai rimta, jis bus pasiruošęs darbui rinktinėje. Taip pat džiugina Jono planai vasarą padirbėti papildomai individualiai su tam tikrais specialistais.“

K.Maksvytis akcentavo I.Brazdeikio savybes: „Jis – universalus krepšininkas, galintis žaisti keliose pozicijose. Kairiarankis, bet gali vienodai galingai veržtis į abi puses.“

Sieks trofėjų

„Įspūdžiai labai geri, su treneriu pasikalbėjome apie viską – rinktinę, būsimą žaidimą viename penkete kartu su Jonu. Man NBA sezonas jau baigtas, tad laukiu vasaros ir susitikimų Lietuvoje“, – sakė D.Sabonis.

K. Maksvytį pažįstu seniai, su jaunimo rinktinėmis pasiekėme daug pergalių. Malonu bus vėl kartu padirbėti.

J.Valančiūno atstovaujama „Pelicans“ pateko į NBA atkrintamųjų varžybų pirmą etapą.

„K.Maksvytį pažįstu seniai, su jaunimo rinktinėmis pasiekėme daug pergalių. Malonu bus vėl kartu padirbėti, – teigė J.Valančiūnas. – Mūsų pagrindinis tikslas – iškovoti Europos čempionato medalius. Tai – pasiekiamas dalykas, visi šansai – mūsų rankose, svarbu gerai pasiruošti varžyboms.“

Nuo 2008 iki 2012 m. K.Maksvytis su Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėmis iškovojo keturis aukso medalius Europos ir pasaulio čempionatuose.

„Noriu atstovauti Lietuvai“, – pabrėžė I.Brazdeikis.

Birželį žais su latviais

Liepos mėnesį mūsų šalies krepšininkų laukia dvejos pasaulio čempionato atrankos F grupės rungtynės su bulgarais ir čekais, tačiau mūsiškiai jau užsitikrinę vietą kitame varžybų etape, kuris startuos rugpjūtį.

Rudenį – Europos čempionato finalo turnyras, jį Lietuvos krepšininkai pradės B grupės varžybomis Kelne (Vokietija): rugsėjo 1-ąją išmėgins jėgas su slovėnais, 3 d. – su prancūzais, 4 d. – su vokiečiais, 6 d. – su vengrais, o 7 d. – su Bosnijos ir Hercegovinos atstovais. Į aštuntfinalį pateks grupėje 1–4 vietas užėmusios komandos.

„Bandysime susirinkti dar prieš liepos mėnesį numatytas pasaulio čempionato atrankos rungtynes, planuojame padirbėti dvi savaites. Anksčiau turėdavome tik vieną savaitę, dabar norėtume skirti kiek daugiau laiko. Planuojame sužaisti dvejas oficialias ir dvejas draugiškas rungtynes. Nuo liepos 4 d. iki 25 d. – laisvalaikis. Liepos pabaigoje pradėsime pagrindinį pasirengimo Europos čempionato finalo turnyrui etapą“, – numatomus darbus įvardijo K.Maksvytis.

Latviai paskelbė, kad draugiškos rungtynės su Lietuvos krepšininkais planuojamos birželio 22-ąją Rygoje ir 26-ąją Šiauliuose, mūsų kaimynų rinktinei turėtų padėti ir Kristapas Porzingis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
valanciunas dar dar pasiardo,sabonis rinktinej nulis.kiek zaide daugiausia imete tik 9 taskus.pries slovenus imete tik 2 taskus.nezinau kodel nba jis tipo geras,kai uz rinktine nepazaidzia...

L

L portretas
Nelabai ką padės žaisdami silpnose komandose

To Anonimui

To Anonimui portretas
Išmok lietuviškai rašyti daune
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių