„Nevėžio“ atstovas Z. Hearstas – naudingiausias LKL savaitės žaidėjas

Zaidas Hearstas puikiai pasirodė per paskutines dvejas rungtynes, padėjo Kėdainių „Nevėžiui“ užsitikrinti devintąją vietą čempionate ir tapo naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) savaitės žaidėju, skelbia lkl.lt.

Per dvejas praėjusios savaitės rungtynes amerikietis rinko vidutiniškai po 32,5 naudingumo balo ir pagal šį rodiklį buvo nepavejamas.

Trečiadienio mače su Alytaus „Dzūkija“ Z. Hearstas pelnė 33 taškus (tritaškiai 4/6) ir surinko 36 naudingumo balus, tokiu būdu užfiksuodamas geriausią asmeninį sezono pasirodymą. Pelnęs daugiai nei trečdalį komandos taškų, Z. Hearstas padėjo savo komandai rungtynes laimėti 98:88 ir pakilti iš čempionato dugno.

Dar vieną solidų pasirodymą gynėjas surengė savaitgalio akistatoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Čia jis surinko 25 taškus, išprovokavo 5 varžovų pražangas, sukaupė 29 naudingumo balus ir leido savo komandai sezoną baigti pergale 90:86.

Z. Hearstas tapo paskutiniuoju reguliaraus sezono naudingiausiu svaitės žaidėju. Šią savaitę dar bus sužaistos ketverios atkeltos rungtynės, tačiau naudingiausieji iš jų renkami nebus. Laureatai dabar bus skelbiami po kiekvieno atkrintamųjų varžybų etapo – ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo.

Paskutinis reguliaraus sezono naudingiausiųjų penketukas yra kiek neįprastas, čia Z. Hearstui kompaniją palaiko gynėjas Elijah Brownas (Alytaus „Dzūkija“), puolėjas Donatas Tarolis (Panevėžio „Lietkabelis“) ir du vidurio puolėjai – Benas Griciūnas („Šiauliai“) bei Martinas Gebenas (Utenos „Juventus“).

Antrąją gynėjo poziciją penketuke užima E. Brownas. Alytiškių atstovas mače su „Nevėžiu“ surinko 12 taškų ir 18 naudingumo balų, tačiau dar labiau driokstelėjo šventinėse rungtynėse Alytuje šeštadienį. Dvikovoje su „Juventus“ amerikietis pelnė 36 taškus (antras rezultatyviausias lygos sezono pasirodymas), atkovojo 5 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų bei surinko 39 naudingumo balus. Nepaisant to, paskutinių sekundžių dramoje jo atstovaujama komanda pralaimėjo 91:94.

Per du mačus E. Brownas rinko po 28,5 naudingumo balo ir užsitarnavo vietą tarp naudingiausių.

Puolėjo poziciją penketuke užima panevėžiečių atstovas D. Tarolis. Dvejų rungtynių serijoje jis rinko vidutiniškai po 18,5 naudingumo balo.

Trečiadienio rungtynėse namuose su „Pieno žvaigždėmis“ jis pelnė 16 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 18 naudingumo balų, o jo komanda rungtynes laimėjo 89:86. Kiek sėkmingesnis D. Taroliui buvo savaitgalio mačas su Kauno „Žalgiriu“. Čia jis pasižymėjo 13 taškų ir 19 naudingumo balų, tačiau tokie skaičiai jo komandos nuo nesėkmės neišgelbėjo – žalgiriečiai savo pranašumą įrodė 81:76.

Šios savaitės penketuke galima rasti du nominalius vidurio puolėjus, abu jie surengė įspūdingus pasirodymus ir verti pripažinimo.

„Šiaulių“ aukštaūgis B. Griciūnas per du mačus vidutiniškai rinko po 26,5 naudingumo balo. Savaitės vidurio akistatoje su Vilniaus „Rytu“ krepšininkas pelnė 13 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų, tačiau šiauliečiai savo namų arenoje buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą 82:117. Rimčiau B. Griciūnas pasirodė paskutiniame sezono mače, surengdamas ne tik geriausią asmeninį, bet ir vieną geriausių sezono pasirodymų visoje lygoje. Sekmadienio išvykos rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ jis pelnė 27 taškus (rezultatyviausias karjeros mačas), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 39 naudingumo balus. Nepaisant galingo B. Griciūno pasirodymo, Klaipėdoje šiauliečiai krito 75:96.

Penketuką šį kartą baigia dar vieną gerą savaitę sužaidęs „Juventus“ vidurio puolėjas M. Gebenas. Ketvirtadienio dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ jis pelnė 13 taškų ir surinko 15 naudingumo balų, o jo komanda išvykoje pralaimėjo 68:82. Įspūdingą šou vidurio puolėjas surengė šeštadienio mače Alytuje, kur užfiksavo geriausią individualų lygos pasirodymą nuo 2017 metų balandžio. „Centras“ pelnė 29 taškus (dvitaškiai 10/12) atkovojo 16 kamuolių ir surinko net 44 naudingumo balus. Pastangos nebuvo bevaisės – uteniškiai išvykoje triumfavo ir užsitikrino šeštąją vietą.

Per du mačus rinkęs po 29,5 naudingumo balo M. Gebenas tapo antru naudingiausiu savaitės žaidėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių