„Nevėžio-Optibet“ krepšininkus skriaudė pandemija, prisidėjo ir varžovai

"Silpnai", – nukirto Kėdainių "Nevėžio-Optibet" krepšinio klubo sporto direktorius Virginijus Bulotas, paklaustas, kaip vertina komandos pasirodymą šį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną.

Dukart įveikė "Rytą"

Kėdainiečiai vieni pirmųjų užbaigė LKL čempionatą, iš 36 rungtynių laimėję vos dešimt ir užėmę paskutinę – dešimtą – vietą.

Kita vertus, "Nevėžį-Optibet" nuo atkrintamųjų varžybų skyrė tik dvi pergalės. Kėdainių krepšininkai per reguliarųjį sezoną įveikė ir Vilniaus "Rytą" (100:94, 91:82), ir Panevėžio "Lietkabelį" (76:70, 76:67, 95:88), skaudžiai įkando Klaipėdos "Neptūnui" (79:76, 88:77).

Anot V. Buloto, bene skaudžiausiai "Nevėžiui-Optibet" smogė COVID-19 pandemija. Vienu metu dėl koronaviruso buvo iškritusi daugiau nei pusė komandos, tačiau LKL, skirtingai nei kai kurioms kitoms ekipoms, nesutiko atidėti mačų. Tad treneriams teko į aikštę leisti tokio lygio kovų neragavusius jaunuolius.

Sporto direktoriaus įsitikinimu, pandeminė nesėkmių serija per gruodį–sausį ir lėmė, kad artėjant prie finišo pritrūko vos kelių pergalių, kai ekipa, prie jos vairo grįžus treneriui Mariui Kiltinavičiui, atsitiesė.

Šiam LKL sezonui buvome subūrę stipresnę komandą nei pernai, todėl neatsitiktinai planavome pasiekti ketvirtfinalį.

"Manau, kad šį sezoną buvome subūrę stipresnę komandą nei pernai, todėl neatsitiktinai planavome pasiekti atkrintamąsias varžybas. Deja, įvairios aplinkybės nulėmė kitokį rezultatą. Tai pamoka ateičiai", – kalbėjo V. Bulotas.

19-metis – į NBA?

Naujų savininkų prieš porą metų iš skolų liūno išgelbėta Kėdainių komanda, pasimokiusi iš ankstesnės klubo valdžios klaidų, savo biudžetą formavo racionaliai, tad žaidėjams pernelyg neišlaidavo.

Nepaisant to, "Nevėžio-Optibet" vadovai, turintys puikių ryšių su žinomais Europos krepšinio agentais, sugebėjo prisivilioti ne vieną itin perspektyvų Senojo žemyno talentą, kaip kad vidurio puolėją Arielį Hukportį, puolėjus Abramo Canką ir Panagiotį Kalaitzakį, gynėją Domantą Vilį.

Karjera: A.Hukportis dalyvaus NBA naujokų biržoje. / E. Šemioto nuotr.

"Mūsų jauniems legionieriams buvo labai nelengva, nes jie gal pirmą kartą gyvenime ilgam pakeitė šalį, turėjo derintis prie kitokio krepšinio. O čia dar karantinas: laisvalaikiu nei kur nueisi, nei pakeliausi. Tačiau visais jais likome patenkinti. Manau, kad ir jie nenusivylė mūsų organizacija", – sakė pašnekovas.

V. Bulotas prasitarė turįs vilties, kad devyniolikmetis 213 cm ūgio A.Hukportis bus pakviestas jau šių metų NBA naujokų biržoje, o kitąmet toks pat kelias projektuojamas vokiečio bendraamžiui A. Cankai.

"Mūsų klubo misija – siekti komandinių rezultatų, bet drauge norime padėti atsiskleisti ir krepšinio talentams. Ši sezono užduotis pavyko gana neblogai. Panašios strategijos laikysimės ir ateityje", – teigė V. Bulotas.

Ieško naujo trenerio

Bene ryškiausiai šį sezoną Kėdainiuose atsiskleidė brandaus amžiaus žaidėjas Vaidas Kariniauskas.

27-erių daugumos klubų nuvertintas buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas LKL čempionatą "Nevėžyje-Optibet" pradėjo taip, kad iškart tapo vienu geriausių lygos žaidėju ir sulaukė kur kas pelningesnio pasiūlymo iš Utenos "Juventus". Išlaikyti savo lyderį kėdainiečiai šansų neturėjo.

Blykstelėjo ir "Nevėžio-Optibet" senbuvis Julius Kazakauskas. 196 cm ūgio puolėjas, aplenkęs kur kas aukštesnius oponentus, tapo geriausiu LKL kovotoju dėl kamuolio (vid. po 9,3 per rungtynes) ir antru pagal naudingumą lygos krepšininku (vid. po 18,5 balo).

Lyderis: "Nevėžio-Optibet" puolėjas J. Kazakauskas – vienas naudingiausių LKL reguliaraus sezono krepšininkų. / E. Šemioto nuotr.

V. Bulotas atskleidė, kad jau įsibėgėjo komandos komplektavimo darbai kitam sezonui. Vienas pirmųjų žingsnių bus sutartis su nauju vyriausiuoju treneriu, nes 39-erių kaunietis M. Kiltinavičius dairosi naujų karjeros stotelių.

"Laiko sprendimams turime. Manau, kad pasimokysime iš klaidų ir kitą sezoną LKL čempionate patriukšmausime kur kas garsiau", – vylėsi "Nevėžio-Optibet" sporto direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių