Olimpinės atrankos pusfinalyje – užtikrinta M. Grigonio vedamų lietuvių pergalė prieš Italiją

  • Teksto dydis:

Pusfinalio barjerą įveikusi Lietuvos rinktinė kausis olimpinės atrankos finale.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai pusfinalyje 88:64 (25:21, 22:17, 21:15, 20:11) sutriuškino Italiją ir atsidūrė per žingsnį nuo vietos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Atrankos finalas dėl vienintelio olimpinio bilieto vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį 01.00 val. Lietuvos laiku. Jame mūsiškiai susikaus su Puerto Riko ir Meksikos poros nugalėtojais. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Pusę pirmojo ketvirčio ant parketo vyko lygi kova, tačiau į priekį tuomet truktelėjo Lietuva, po dešimties minučių pirmavusi 25:21. Antrajame kėlinyje pavyko padidinti pranašumą iki dviženklio (35:25) ir nors varžovai buvo priartėję, galingas pirmosios dalies finišas leido turėti gana saugų rezervą – 47:38.

Po pertraukos spurtu 12:2 startavę lietuviai kaip reikiant atitrūko (59:40). Solidus pranašumas išlaikytas prieš paskutinį kėlinį – 68:53. Likęs laikas taip pat priklausė lietuviams – per tris kėlinius pakloti pergalės pamatai nesudrebėjo ir galiausiai skirtumą dar padidinę mūsiškiai triumfavo.

Marius Grigonis ir vėl buvo nuostabus vesdamas rinktinę į kol kas svarbiausią vasaros pergalę. Gynėjas pelnė 23 taškus (6/10 trit.) ir sukaupė 21 naudingumo balą. Rezultatyvus buvo ir 14 taškų pelnęs Mindaugas Kuzminskas.

Lietuva: Marius Grigonis 23, Mindaugas Kuzminskas 14, Deividas Sirvydis 9, Arnas Butkevičius 8, Tadas Sedekerskis 7, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis po 6.

Italija: Danilo Gallinari 15, Nicolo Melli 10, Johnas Petrucelli 8, Achille Polonara 7, Giampaolo Ricci, Nico Mannionas ir Stefano Tonutas po 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Futbolistas

Futbolistas portretas
Kas ten rašė, kad LIETUVA per ŽINGSNĮ nuo Olimpinių žaidynių? Per žingsnį rašė Klaipėda, Vakarų ekspresas tą patį kartojo televizija. Gyvenimas parodė, kad ne per žingsnį, o per šviesmečius. Namo, broliukai namo....

žinant

žinant  portretas
puertorikieciu nora nugaleti ,LT neturi sansu laimet ,bet ,bis dar tu olimpiadu ,gal i kitas paklius ,cia gi ne tragedija ,o gal kai kam ?

sianakt bus misios

sianakt bus misios portretas
kalbekit poterius prie zvakes
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių