P. Valinskas – apie karčią patirtį Prancūzijoje ir sugrįžimą į Lietuvą

  • Teksto dydis:

„Betsafe–LKL“ krepšinio sirgaliams pristato dar vieną savaitės siužetą. Šįsyk dėmesio centre – į Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą grįžęs Paulius Valinskas.

23–ejų 191 cm ūgio gynėjas Panevėžį buvo palikęs po praėjusio sezono, kai nusprendė paragauti legionieriaus duonos ir sukirto rankomis su Orleano „Loiret“ klubu.

Visgi ten per penkerias Prancūzijos lygos rungtynes P. Valinskas ant parketo praleisdavo tik po 12 minučių ir rinko vidutiniškai 3,2 taško statistiką.

„Mačiau, kad komandoje nelabai kas keisis ir galvojau, kad kuo greičiau man pavys iš ten išvykti, tuo bus geriau“, – LKL TV kūrybinei grupei pasakojo P. Valinskas.


Nors priešsezoninėse rungtynėse lietuvis gaudavo nemažai laiko pasireikšti, jo situaciją pablogino tai, jog „Loiret“ nusprendė pasikviesi dar vieną jo pozicijoje rungtyniaujantį legionierių amerikietį.

„Mano minutės ženkliai sumažėjo, o kai man tiek metų, negaliu sau to leisti. Pasitariau su savo agentu ir nutariau, kad situacija manęs netenkina“, – sakė P. Valinskas.

Neilgai truko, kol Prancūzija palikusį lietuvį kalbinti pradėjo „Lietkabelis“ – P. Valinskas puikiai tiko užimti išvykusio Kendricko Browno vietą.

„Panevėžyje išlikęs geras kolektyvas, atmosfera. Norime būti konkurencinga komanda tiek FIBA Čempionų lygoje, tiek „Betsafe–LKL“ ir siekti medalių“, – tikino P. Valinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių