Paaiškėjo NBA „Visų žvaigždžių“ starto penketo nariai ir kapitonai

  • Teksto dydis:

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) atskleidė pirmuosius 10 „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvių, tarp kurių ir du kapitonai.

Jais tapo Vakarų konferencijoje daugiausiai balsų surinkęs Los Andželo „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas bei didžiausio palaikymo Rytuose sulaukęs MVP titulą ginantis Giannis Antetokounmpo.

Iš Rytų konferencijos į starto penketą taip pat pateko Kemba Walkeris (Bostono „Celtics“), Trae Youngas (Atlantos „Hawks“), Pascalis Siakamas (Toronto „Raptors“) bei Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“).

Vakarų konferencijoje į startinį penketuką be LeBrono prasibrovė Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“), Jamesas Hardenas (Hjustono „Rockets“), Anthony Davisas (Los Andželo „Lakers“) ir Kawhi Leonardas (Los Andželo „Clippers“).

Dončičius balsavimo pradžioje dar lenkė Jamesą, tačiau galų gale „Lakers“ vedlys išsiveržė į priekį ir iki pat balsavimo pabaigos išlaikė trapią persvarą. LeBronas iš viso surinko 6,275,459 balsus, kuomet Dončičius – 6,111,735.

Tai – jau 16 kartas, kuomet Jamesas yra išrenkamas į „Visų žvaigždžių“ mačą ir pagal tai pasivijo Timą Duncaną bei Keviną Garnettą. Šiuo metu jis nusileidžia tik Kareemui Abdul-Jabbarui (19 kartų) bei Kobe Bryantui (18). Tiesa, pagal sužaistų rungtynių skaičių Jamesas kitą mėnesį gali aplenkti Bryantą ir nusileisti tik Abdul-Jabbarui, mat Kobe per savo karjerą dėl traumų yra praleidęs tris „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

„Būtų nuostabu, – apie galimybę žaisti su LeBronu vienoje komandoje sakė Dončičius. – Visi žino, ką man reiškia LeBronas. Būtų tikrai ypatinga.“

„Keldavausi 3-4 val. ryto ir žiūrėdavau, o dabar aš esu čia. Tai – palaiminimas. Niekada negalvojau, jog čia būsiu. Tai tikras svajonės išsipildymas“, – pridėjo slovėnas.

Dončičius vasario 16-ąją, kuomet ir vyks „Visų žvaigždžių“ rungtynės, bus 20 metų ir 353 dienų amžiaus. Slovėnas bus šeštas jauniausias žaidėjas NBA istorijoje, kuris „Visų žvaigždžių“ mačą pradėjo starto penkete. Pats jauniausias krepšininkas yra Kobe Bryantas, kuris šį pasiekimą užfiksavo būdamas 19 metų ir 169 dienų amžiaus.

Atsarginiai „Visų žvaigždžių“ rungtynių krepšininkai bus paskelbti lygiai po savaitės. Juos išrinks vyriausieji komandų treneriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių