Pereiti į pagrindinį turinį

„Petrochemos-Dexteros“ treneris-skautas N. Pacevičius: žaidimas prasideda nuo gynybos

2015-10-12 15:44
jsk.lt inf.
Nedas Pacevičius (kairėje)
Nedas Pacevičius (kairėje) / jsk.lt nuotr.

Ketvirtąjį sezoną Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ komandos trenerių štabe dirbantis Nedas Pacevičius kartu su klubu praėjusį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate savaitgalį džiaugėsi trečiąja pergale ir analizavo pirmosios nesėkmės pirmenybėse priežastis.

Kalbėdamas su tinklalapiu „jsk.lt“ dvidešimtmetis treneris – skautas pasidalino mintimis apie skirtingas savaitgalio rungtynių baigtis, „Petrochemos-Dexteros“ žaidimo braižą ir naujokų vaidmenį klube.

- Šilutėje po dviejų kėlinių dar pirmavote, tačiau antroje mačo pusėje šeimininkai įrodė savo pranašumą. Kas lėmė tokias skirtingas rungtynių dalis? 

- Pagrindinė priežastis, lėmusi nesėkmingą antrą rungtynių pusę – gana stipriai pralaimėtos pirmosios trys trečiojo kėlinio minutės. Varžovams spurtas suteikė papildomą impulsą, kurie ir taip gana sėkmingai rungtyniauja namuose. Kitas dalykas, reikia pripažinti, kad rungtynėse Šilutėje nepavyko laikytis drausmės bei disciplinos didžiąją dalį rungtynių.

- Susitikime su „Telšiais“ atrodė, kad komanda padarė tinkamas išvadas ir sužaidė puikias rungtynes. Kokias išskirtumei pagrindines pergalės priežastis?  

- Komandoje turime naujų žmonių, kuriems reikia laiko prisitaikyti bei suprasti, ko iš jų reikalaujame. Praėjusios savaitės darbą trikdė keletos žaidėjų traumos, tad būtent dėl šių priežasčių žaidimas dar banguoja. Prieš mačą su Telšiais pavyko žaidėjams išaiškinti, ką darėme ne taip rungtynėse su Šilute, tad tiek žaidėjų nusiteikimas, tiek rungtynių plano įgyvendinimas pavyko visai neblogai, todėl šventėme pergalę.

- Komandoje vis dar nėra dalies žaidėjų. Kas iš krepšininkų šiuo metu dar negali rungtyniauti ir kada galima laukti žaidėjų sugrįžimo ant parketo?

- Dainius Gulbinas po truputį jau pradeda sportuoti su komanda, tad jo laukiame grįžtant artimiausiu metu. Praėjusį savaitgalį nerungtyniavo nedidelę traumą patyręs Raimundas Žuklevičius, tačiau šį savaitgalį jis jau bus pasiruošęs padėti komandai. Kiek sudėtingesnė situacija su Vladislovu Razumnovu, kuris gydosi dar praėjusį sezoną gautą traumą. Kol kas jo sveikatos būklė daktarų rankose

- Jau ne vieną sezoną kalbama, kad Jonavos komandos stiprioji žaidimo dalis – kieta gynyba. Akivaizdu, kad šis planas nesikeičia ir šiemet – klubas per ketverias rungtynes praleisdavo tik po 63 taškus.

- Kiekvieną sezoną skiepijame žaidėjams, kad žaidimas prasideda nuo geros gynybos. Jei tai padeda pasiekti pergales, nematome reikalo kažką keisti, tad šiemet mūsų veidas bei žaidimo braižas keistis neturėtų.

- Kaip prie geros gynybos ieškoma subalansuoto puolimo? Ar komandoje išskirti puolimo lyderiai, kurie turi pelnyti taškus, ar ieškoma toje situacijoje geriausio sprendimo?

- Mūsų komandoje kiekvieną dieną sėkmingai gali sužaisti vis kitas žaidėjas, tai klubo stiprybė. Be abejo, ieškome tai dienai geriausių sprendimų, tačiau atsižvelgiame ir į žaidėjo fizinę formą, kaip konkrečiam žaidėjui tą dieną „eina“ žaidimas.

- Ekipoje yra ir patyrusių naujokų, ir jaunų žaidėjų, kuriems NKL pirmenybės yra pirmas išbandymas vyrų krepšinyje. Ar jaučiate vis gerėjantį naujokų žaidimą ir didesnį indėlį į komandos pasirodymą?

- Suprantame kad tik atėjus į vyrų krepšinį nėra lengva, vieni žaidėjai prisitaiko greičiau, kiti vėliau. Tikrai neforsuojame įvykių ir iš jų nereikalaujame to, ko jie nesugebėtų atlikti. Viskas vyksta palaipsniui. Naujai atėję naujokai tikrai padeda senbuviams tiek treniruotėse, tiek ir rungtynėse.

- Esi jaunas ir patirtį dar kaupiantis treneris. Ką nuveikei vasarą, kur sėmeisi patirties?

- Kaip ir kiekvienam treneriui, vasara pats tinkamiausias metas semtis patirties bei sužinoti kuo įmanoma daugiau. Iš tiesų, šią vasarą asmeniškai stebėjau gana nemažai tiek treniruočių stovyklų, tiek rungtynių, pavyko suderinti darbą bei poilsį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų