Po priverstinės pauzės grįžusios „Aistės-LSMU“ nepaliko šansų lygos autsaiderėms

„Pirmą kėlinį net nustebau, kad vos po savaitės treniruočių taip sėkmingai įsijungėme į žaidimą“, - prisipažino Rokas Kondratavičius. Jo treniruojama Kauno „Aistės-LSMU“ ekipa į aikštę žengė po ilgokos pertraukos dėl koronaviruso infekcijos, tačiau iškovojo triuškinamą pergalę.

Kaunietės „Huawei Moterų lygos“ A divizione nepaliko vilčių 75:37 (31:6, 17:8, 14:17, 13:6) jaunosiomis Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ krepšininkėms. Rungtynių baigtis buvo nulemta jau pirmajame kėlinyje, kurį šeimininkės pradėjo startuodamos 30:2, o vėliau išlaikė ramų atstumą nuo varžovių.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidusi Martyna Petrėnaitė per 22 minutes pelnė 15 taškų (4/10 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud.), atkovojo 4 kamuolius, 5 sykius suklydo ir surinko 11 naudingumo balų.

Urtė Slavickaitė nugalėtojoms pridėjo 11 taškų (7 kld., 5 per. kam.), Brigita Sinickaitė 10.

„Kibirkštis-VKM“: Emilija Grigaliūnaitė 12 (11 atk. kam., 22 naud. bal.), Gabrielė Sederevičiūtė 8, Dominyka Gerkytė 6 (8 kld.). Vilniečių gretose žaidusi žinomo krepšininko Dariaus Sirtauto dukra Ugnė per 14 min. Pelnė 3 taškus ir atkovojo du kamuolius. 16-metė 187 cm ūgio puolėja pasižymėjo kovingumu, tačiau nepataikė iš dėkingų padėčių – tikslą pasiekė tik 1 iš 6 jos mestų dvitaškių.

„Reikia pagirti vilnietes. Kai jos pradėjo gintis agresyviau, mūsų žaidimas ėmė strigti. Jautėsi ir nuovargis, darėme ir elementarių klaidų, - sakė R.Kondratavičius. - Kita vertus, džiaugiamės, kad apskritai galėjome žaisti po tokios pertraukos“.

„Sužaidėme tik vieną kėlinį – trečiąjį. Parodėme charakterį, bet nesugebėjome to išlaikyti, - dėstė vilniečių trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. - Mūsų pagrindinė bėda – prarasti kamuoliai, ypač apmaudu, kad praradome juos lygioje vietoje, beveik nespaudžiamos“.

„Aistės-LSMU“ su 5 pergalėmis ir 2 nesėkmėmis žengia antros, atsilikdamos tik nuo Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ (7 laimėjimai). Visus penkis mačus pralaimėjusios „Kibirkšties-VKM“ krepšininkės lieka paskutinės, šeštos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių