Graikus sutriuškinę vilniečiai žengė į „Top 16“ etapą

"Pasiekėme mažą tikslą, bet dabar žygiuosime dėl didesnio", - atsiduso Giedrius Žibėnas.Jo treniruojamas Vilniaus „Rytas“ pateko į kitą FIBA Čempionų lygos etapą. Vilniečiai trečiose, lemiamose,  įkrintamųjų serijos rungtynėse namuose 82:63 sutriuškino Salonikų PAOK krepšininkus ir pateko tarp šešiolikos stipriausių šio turnyro ekipų.

Vilniaus krepšininkai seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:1. Prieš tai „Rytas“ savo aikštėje buvo laimėjęs 85:62, o svečiuose pralaimėjęs 78:81.

"Nebuvo lengva, bet vienareikšmiškai tai – komandinė pergalė. Tikrai nustebinome juos su keliais keitimais, kai kurie žaidėjai įėjo ir padarė didelį skirtumą, ko PAOK turbūt nesitikėjo", - sakė G. Žibėnas.

„Rytas“ po pirmojo ketvirčio susikūrė trijų taškų pranašumą (18:15). Likus kiek daugiau nei 3 minutėms iki pirmosios mačo pusės pabaigos „Rytas“ buvo labai arti dviženklio skirtumo (36:27), tačiau Jalenas Riley tam įvykti neleido ir individualiomis pastangomis kaskart tirpdė sostinės ekipos pranašumą.  Po 20 sužaistų minučių švieslentėje degė 41:37 rezultatas „Ryto“ naudai.Net 3 taikliais tolimais metimais trečiąjį ketvirtį atidarė pirmoje pusėje sunkiai įsivažiavęs Marcusas Fosteris (50:39). Nuo šio momento atsispyrusi sostinės ekipa šoko ant geros bangos. Margiris Normantas kėlinį uždarė tritaškiu ir „Rytas“galutinai perėmė rungtynių iniciatyvą pasibaigus trims ketvirčiams – 63:50, o vėliau nesunkiai užsitikrino kelialapį į „Top 16“ kovas.

„Rytui“ daugiausia taškų pelnė: Marcusas Fosteris 19, Martynas Echodas 16,  Elvaras Fridrikssonas 12.

PAOK: Jalenas Riley 21, Yannickas Franke 8, Christos Saloustros 7.

"Mūsų tikslas – atkrintamosios varžybos. Pernai nepavyko, šiemet norėtume sėkmingesnio sezono tarptautiniame fronte. Kad ir kaip būtų, jeigu mes liksime už to borto, tikrai nebūsime tuo patenkinti", - apie ekipos užduotis "Top 16" etape kalbėjo G. Žibėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl žalgirio fanai tokie idiotai?

Kodėl žalgirio fanai tokie idiotai? portretas
skiep Smagumas

skiep

skiep portretas
koks cia rytas jei pachmielas nedarytas.

Smagumas

Smagumas  portretas
Rytas bus per ruduką padarytas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių