Pereiti į pagrindinį turinį

Š. Jasikevičiui pirmose rungtynėse svarbiausia buvo žaidėjų pastangos

2016-09-07 10:46

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo draugiškų rungtynių maratoną — Šarūno Jasikevičiaus kariauna 102:68 lengvai įveikė Južno „Chimik“.

Brockas Motumas
Brockas Motumas / Elijaus Kniežausko nuotr.

Po rungtynių treneris akcentavo, kad svarbiausia žaidėjams buvo atiduoti kuo daugiau pastangų, spausti varžovus ir išeikvoti kuo daugiau jėgų.

„Kol kas neįmanoma visko išpildyti. Kaip ir kiekvienais metais, svarbiausia yra pastangos ir fizinis pasiruošimas. Kasmet yra ta pati dainelė. Svarbiausia buvo kuo daugiau spausti varžovus, kuo daugiau pavargti, išeikvoti jėgų ir kuo geriau pasikrauti. Manau, kad tai ir padarėme. Turėjome labai geras rungtynes su viena bloga atkarpa pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet pralaimėjome 0:8. Į pertrauką išėjome ne su tuo skirtumu, kurį turėjome pirmoje pusėje“, – pasakojo treneris.

Kalbėdamas apie žaidimą, strategas išskyrė, kas pirmajame mače buvo sunkiausia.

„Daugiau mažiau viskas logiška, kartais yra sunku pagauti kamuolį, vėluoja derinių išpildymas. Visgi tai yra logiška, o svarbiausia yra pastangos ir fizinis pasiruošimas“, — kalbėjo treneris.

Rezultatyviausiai susitikime rungtyniavo australas Brockas Motumas. Antruosius metus Kaune žaisiantis puolėjas pelnė 27 taškus. Jis pasidalino mintimis apie rungtynes ir papasakojo apie naujokus.

„Rungtynėse, skirtingai negu treniruotėse, gali greičiau pamatyti savo taisytinas žaidimo vietas ar stipriąsias puses. Didžiąją rungtynių dalį žaidėme gerai.

Smagu sugrįžus į „Žalgirį“. Vasara buvo labai aktyvi — ruošėmės olimpinėms žaidynėms, o po to ten žaidėme su nacionaline komanda. Smagu sugrįžti į Kauną ir pasinerti į rutiną.

Naujokai — šaunūs vyrukai. Kaip visada, visi lietuviai yra geri krepšininkai. Apie naujokus galima pasakyti tą patį. Smagu su jais susipažinti ir žaisti kartu“, — džiaugėsi B. Motumas.

100-ąjį tašką susitikime pelnęs Artūras Milaknis pabrėžė, kad komanda į šias rungtynes žiūrėjo lyg į treniruotę.

„Manau, kad pirmas blynas neprisvilo. Aišku, varžovai irgi nebuvo iš pačių stipriausių, bet po tokio ciklo net ir ryte treniruotėje nelabai žiūrėjome, kad laukia rungtynės. Nebuvo daug taktinių gudrybių ar sumanymų, treneris aišku pabandė kas veikia, galbūt žiūrėjo penketus, kas su kuo geriau atrodo. Svarbiausia buvo gauti treniruotę ir visiems maždaug po lygiai pasidalinti laiką“, — teigė A. Milaknis.

Rungtynių reportažas:

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų