Š. Jasikevičius apie „Zenit“: su X. Pascualio atvykimu jie tampa didžiule jėga

Vakar vakare svarbią pergalę prieš Maskvos srities „Chimki“ iškovojęs Kauno „Žalgiris“ laiko galvoti apie laimėjimus neturi laiko.

„Žalgiris“ jau šiandien išvyko į Sankt Peterburgą, kur ketvirtadienį susitiks su vietos „Zenit“ ekipa. Kaip ir įprasta, vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pasidalijo savo mintimis prieš artėjantį susitikimą.

Nepaisant to, jog Xavi Pascualis per trejas rungtynes už „Zenit“ vairo Eurolygoje neiškovojo nė vienos pergalės, Š. Jasikevičius šiam specialistui negailėjo gražių žodžių bei teigė, kad jo komanda į artėjantį mačą turi žiūrėti labai rimtai.

„Manau, kad „Zenit“ pradeda žaisti X. Pascualio krepšinį. Labai organizuotą, labai apgalvotą. Pralaimėjo rungtynes prieš „Bayern“, kuris tikrai buvo toks nelogiškas pralaimėjimas, kadangi susikūrė apie 20 laisvų tritaškių, kurių nepataikė.

Tikrai matosi, kad jų puolimas pagerėjo. Xavi visada garsėjo kaip žmogus, kuris turi didelį skaičių opcijų kiekvienam žaidėjui ir už tai, ko gero, taip gaunasi, kad Austinas Hollinsas pradeda blizgėti šalia jo, nes jis (Pascualis) sukuria jam progas mesti ir komanda pradėjo žaisti žymiai darnesnį krepšinį puolime.

Gynyboje ir taip jie buvo visai neblogi. Trenerio Joano Plazos laikais tikrai agresyviai gynėsi ir spaudė varžovus bei turi gerai besiginančių žaidėjų. Taip, kad su Pascualio atvykimu jie tampa didžiule jėga“, – apie būsimą varžovą sakė Š. Jasikevičius.

Paklaustas, kaip reikėtų stabdyti pagerėjusį Rusijos ekipos puolimą, Š. Jasikevičius leido suprasti, kad „Zenit“ turi daug pasirinkimų.

„Vėlgi reikia susidėti prioritetus. Yra labai aiškiai sudėliota komanda. Įžaidėjai yra tokie tradiciniai, kurie ne tiek žiūri, kiek įmesti taškų, bet kaip įvesti komandos draugus į situaciją.

Antroje ir trečioje pozicijose yra aibė metikų ir Mateusz Ponitka, kuris čia (Kaune) vienas mums nulėmė rungtynes. Ir, aišku, dabar yra daugiau centravimo. Tiek Gustavo Ayono, tiek Willo Thomaso taip, kad manau, jog šita komanda su vienu geriausiu Europos trenerių tikrai eis į priekį ir mūsų laukia didžiulis darbas“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Pastarosiose trejose rungtynėse puikią sportinę formą demonstruoja A. Hollinsas. Amerikietis vidutiniškai pelno po 20,3 taško ir renka po 14,6 naudingumo balo. Š. Jasikevičiaus teigimu visa tai lemia jam sukuriamos progos.

„Manau, kad jis yra metikas ir jam reikia, kad kažkas sukurtų progas. Ar tai treneris savo sistema, ar įžaidėjai. Tas pats G. Ayonas, kuris iš centravimo gali atlikti gerus perdavimus, ar W. Thomasas, nes jam reikia duoti dėmesio.

Matosi, kad jis tikrai žaidžia aukšto lygio krepšinį ir tai kažkiek logiška, nes atėjęs į Eurolygą turėjo laiko apsiprasti ir dabar antroje sezono pusėje matosi, kad naujai atėję žaidėjai geriau jaučiasi“, – baigė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ ir „Zenit“ dvikova prasidės ketvirtadienį 19 val. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių