Pereiti į pagrindinį turinį

Sėkmės receptas prieš Nigeriją: agresyvi gynyba ir nusiteikimas

2012-08-01 12:50
Sėkmės receptas prieš Nigeriją: agresyvi gynyba ir nusiteikimas
Sėkmės receptas prieš Nigeriją: agresyvi gynyba ir nusiteikimas / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

„Žinojome, jog negalime juokauti“, - po mačo su Nigerija sakė Kęstutis Kemzūra. Treneriui pritarė ir krepšininkai.

Po pergalės prieš Nigeriją ir rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, ir krepšininkai buvo vieningi – pagrindiniai lietuvių ginklai šįkart buvo agresyvi gynyba ir tinkamas nusiteikimas rungtynėms. Komanda žinojo, kad su Venesueloje lietuvius palaužusiais nigeriečiais juokauti negalima.

Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra: „Rungtynės buvo svarbios visais atžvilgiais. Pirmiausia mums patiems – norėjome parodyti, kad galime gerai žaisti krepšinį. Varžovas nebuvo silpnas, kadangi nuo Nigerijos krepšininkų vieną kartą jau nudegėme.  Žinojome žvėrį, nuo kurio nukentėjome Venesueloje. Žinojome, jog negalime juokauti. Tinkamai nusiteikėme ir pasiruošėme rungtynėms. Vyrai parodė charakterį – pradėjome susikaupę, pradėjome gerai gintis ir tai darėme visas 40 minučių. Nors Nigerijos ekipa atkovojo 21 kamuolį po mūsų krepšiu, padaryti jiems tai nebuvo paprasta. Neleisdavome jiems visko pakartoti. Atėmėme iš varžovų taškus, kuriuos jie paprastai įmesdavo kitoms komandoms. Gerai veikė individuali gynyba.

Antrajame kėlinyje priešininkai mus spaudė, todėl kiek sutrikome. Bet sugebėjome atsitiesti – patys greitai neužpuolėme, tačiau mus gelbėjo gynyba, neleidusi varžovams greitai pasivyti. 17 rezultatyvių perdavimų reiškia, kad šiandien geriau dalijomės kamuolį, rungtyniavome ne po vieną. Įžaidėjai – Šarūnas Jasikevičius ir Mantas Kalnietis kartu atliko net 16 perdavimų. Kai Jonas Valančiūnas ir Darius Songaila gavo po tris pražangas, išleidome labai sėkimingai sužaidusį Antaną Kavaliauską. Pirmiausiai jis gerai gynėsi – atkovojo ir pėrėmė kamuolius, žaidė drąsiai ir užbaigė atakas. Džiaugiuosi jo žaidimu. Labai svarbu, kad ir kitose rungtynėse atsirastų panašiai iššaunantis krepšininkas, kuris suteiktų energijos ir gerų minučių. Džiaugiamės, tačiau euforijos nėra. Grįžome į normalią padėtį.“

Puolėjas Paulius Jankūnas: „Neįmanoma žaisti visų rungtynių be kažkokios duobės. Nigerija – gera komanda. Mačą jie pradėjo blogiau, bet po to susikaupė, pradėjo agresyviau gintis ir tai mus pristabdė. Gerai, kad po to viskas grįžo į savo vietas. Nigerija žaidė lygiai taip pat, kaip ir ten. Tik praėjusį kartą mums nepasisekė. O dabar buvo situacija – arba laimi, arba pralaimi ir dar labiau susikomplikuoji padėtį. Todėl visi žinojome, ką turime padaryti - būti agresyviais, neleisti jiems atkovoti daug kamuolių.“

Gynėjas Rimantas Kaukėnas: „Pagrindinė pergalės priežastis – gera gynyba. Mūsų pagrindinis tikslas buvo sužaisti agresyviai, atsilaikyti gynyboje, nesiginti taip, kaip rungtynėse su Argentina. Visi prisiminėme mačą Venesueloje. Todėl buvo motyvacijos, gindamiesi turėjome ką parodyti.Nesutinku su tuo, kad pirmoje rungtynių pusėje žaidžiau blogiau. Žaidžiame kaip komanda. Jei aš nemetu, ar nepataikau, tai nieko nereiškia. Svarbiausia, kad mes laimime.

Mane tokie dalykai erzina – čia taip, čia ne taip sužaidė. Žaidžiu už Lietuvą ir jeigu komanda laimi, viskas yra super. Pasižiūrėkite – mūsų puolimas visai neblogas. Tik gynyba kiek blogesnė. Apie tai turime galvoti ir tai akcentuoti. Nors šiandien ir gynyba jau buvo nebloga. Jie meta labai sunkius metimus. Ir visą laiką išnaudoja savo atletiškumą po krepšiu, kovoja. Jei laiku nesugebi atsitverti ar pražiopsai, jie labai greitai gali priartėti. Tai ir įvyko tada, kai mus prisivijo.Nigerija žaidė beveik taip pat, kaip Karakase. Jie visose rungtynėse stengiasi išnaudoti savo atletiškumą, fizinę jėgą. Neturėjome tokių specialių planų prieš jų lyderius. Stengėmės ginti visa komanda ir padėti vienam ar kitam varžovams atliekant tam tikrą derinį. Akcentavome atsitvėrimą ir kovą dėl atšokusių kamuolių“.

Gynėjas Mantas Kalnietis: „Esame patenkinti, kad iškovojome pirmą pergalę. Dabar psichologiškai vėl viskas atsistojo į savo vietą. Rungtynės buvo sunkios, bet tinkamai buvome nusiteikę ir, agresyviai gindamiesi, laimėjome. Jie bandė daryti tą patį, ką darė ir Venesueloje – galingai kovėsi po krepšiu, daug jų atkovojo, bandė greitai pulti, bet šįkart nepataikė tolimų sunkių metimų. Dabar viskas vėl prasideda iš naujo. Šansai neblogi, norisi užimti grupėje kuo aukštesnę vietą. Dabar laukia sunkios rytinės varžybos su prancūzais. Ir jose sieksime pergalės.“

Puolėjas Darius Songaila: „Ėjome į aikštę labiau susikaupę. Įvykdėme užduotyis gynyboje, žaidėme aktyviau, neleidome jiems laisvai vykdyti savo sumanymų. Žinoma, atšokusius kamuolius reikia pasiimti. Bet įvykdėme planą, kurį buvome numatę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų