Serbiško siautulio neatlaikiusi vyrų 3x3 rinktinė – antra pasaulyje

  • Teksto dydis:

Antverpene vykusiame 3x3 krepšinio pasaulio čempionate Lietuvos vyrų rinktinė užsikabino sidabro medalius.

Igno Vaitkaus, Gintauto Matulio, Marijaus Užupio ir Dariaus Tarvydo atstovaujama komanda finale 16:21 nusileido Serbijai.

Lietuvos vyrams tai yra istorinis pasirodymas. Trečiąkart pasaulio čempionate dalyvavę Dainiaus Novicko auklėtiniai pagerino iki tol buvusį geriausią pasiekimą – ketvirta vieta 2014 m.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti Lietuvos komandą. Jie turėjo puikų turnyrą ir nusipelnė būti čia“, – iškovojęs ketvirtąjį karjeros 3x3 pasaulio čempionato titulą sakė serbų lyderis Dejanas Majstorovičius.

Lietuvos komandai D. Tarvydas pelnė 7 taškus, I. Vaitkus – 5, M. Užupis ir G. Matulis – po 2.

Kiek susikaustę lietuviai leido varžovams rungtynes pradėti penkiais taškais paeiliui (0:5). Praėjus dviem minutėms galiausiai I. Vaitkus atidarė Lietuvos taškų sąskaitą (1:5). Tai neišmušė iš vėžių serbų, kurie rinko dar du taškus (7:1).

Lietuviai ir toliau nerado kelių puolime, o serbai dar labiau išaugino persvarą (11:4). Skirtumą kiek pavyko apmažinti D. Tarvydui, kuris surinko 3 taškus (8:13). Netrukus D. Tarvydas pridėjo dar vieną dvitaškį (10:13).

D. Tarvydas sėdo trumpam pailsėti, o serbai tuo pasinaudojo (17:11). G. Matulis ir M. Užupis pelnė taškus, bet darbą nubraukė varžovų taškai su pražanga (13:19). Lietuviai dar pabandė pakedenti varžovams plunksnas (16:20), bet serbai pergalę įtvirtino baudos metimu.

Serbija į pasaulio pirmenybes atvyko su pirmu reitingu, o Lietuva – antru. Visuose septyniuose čempionatuose dalyvavę serbai penktąkart tapo čempionais, o paskutiniame turnyre (2019 m.) liko ketvirti.

Lietuva grupės etape įveikė Čilę (22:15), Mongoliją (21:15), Taivaną (22:3) ir Vokietiją (21:19).

Išvengę aštuntfinalio, lietuviai žengė tiesiai į ketvirtfinalį, kuriame 21:11 nepasigailėjo JAV rinktinės. Vėliau mūsiškiai pusfinalyje dramatiškai per pratęsimą 18:17 palaužė Prancūziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

On

On portretas
Jo jo “fortunos deive” buvo palanki, tie pasakymai tokie tai.. Kaip žaidė taip ir turi, antra vieta labai gerai!

M

M portretas
Panaikint šita suda

Reikia

Reikia portretas
Pataikyti krepsinis ne futbolas 1-0 nelaimesi ,bet jiems fortuna buvo palanki su tokiu žaidimu .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių