Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalas Lenkijoje: „Turow“ krepšininkams buvo leidžiamas paslaptingas skystis

2014-01-30 10:29
basketnews.lt
Shutterstock nuotr.

Lenkijos Antidopingo Komisija pradėjo tyrimą dėl internete pasklidusio ir skandalą sukėlusio vaizdo įrašo, kuriame matoma, kaip Zgoželeco „Turow“ ekipos krepšininkams iš drabužinėje pastatytos lašelinės į veną leidžiamas neaiškios kilmės skystis.

Vaizdo įraše matosi, kaip komandos fizioterapeutas Tony Taylorui ir Damianui Kuligai į veną įstato lašelinę ir leidžia violetinės spalvos skystį. Ekipos medikas nedėvi apsauginių pirštinių, o drabužinė neatitinka elementariausių švaros sąlygų.

Lenkijos žiniasklaida spėja, kad tai gali būti dopingas arba maisto papildai ir vitaminai. Net jei ir būtų nustatyta, kad klubo medikai krepšininkus „maitino“ maisto papildais ar vitaminais, tai būtų nelegalu – didelio kiekio skysčių įleidimas į veną arba po oda yra uždraustas jau kelerius pastaruosius metus. Išskirtiniais atvejais tai leidžiama tik turint rašytinį gydytojo leidimą.

Lenkijos Antidopingo Komisijos pirmininko Jerzio Smorawinskio teigimu, „Turow“ klubas grubiai pažeidė šias taisykles ir pavadino tai nusikaltimu. Agentūra vis dar laukia Zgoželeco klubo vadovo paaiškinimo, tačiau Lenkijos žiniasklaida neabejoja, kad „Turow“ bus griežtai nubausta.

Zgoželeco klubas šį sezoną rungtyniauja VTB Vieningoje lygoje. Per vienuolika mačų iškovoję 3 pergales lenkai A grupės turnyro lentelėje žengia devinti. Šį sezoną komandos marškinėlius vilki ir lietuvis Denisas Krestininas.

Kilus skandalui „Turow“ klubas išplatino pareiškimą, kad sutiks atsakyti į visus Lenkijos krepšinio lygos drausmės komisijos klausimus.

„Visiškai pasitikime savo komandos medikais ir krepšininkais – neabejojame, kad jie nepažeidė jokių antidopingo taisyklių reikalavimų“, – teigiama „Turow“ išplatintame pareiškime.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų